Whiskytrip 2016, part 1

door | november 9, 2020

Na een half jaar van plannen maken en contacten leggen konden we in oktober 2016 eindelijk weer op pad. In een drukke ochtendspits duurde de reis van Oss naar Schiphol een half uur langer dan normaal maar we waren ruim op tijd om nog even te genieten van een kop koffie met een door Ralph Heijne gemaakte koffielikeur. Dan is het tijd om aan boord te gaan. Scotland here we come!


Het vliegtuig vertrekt met een vertraging van 15 minuten en vanwege drukte rond Edinburgh cirkelen we daar een minuut of 10 langer rond. Vol goede moed hadden we nog niet het idee dat dat veel gevolgen zou hebben… Met een transferbus in de richting van Perth waar we zullen verblijven in het Ardfern Guesthouse. We moeten overstappen op Halbeath Park & Ride en daar wordt het gevolg van de vertraging pas duidelijk. We moeten 1,5 uur wachten op bus X55 naar Perth. Tot overmaat van ramp heeft de bus nog eens een half uur vertraging maar ja, met een sample whisky van thuis en prachtig weer is het goed toeven bij het busstation.

Na een busrit van nog eens 1,5 uur komen we aan in Perth. Een prachtige stad aan rivier de Tay. De stad heeft tevens een zeer rijke whisky historie. Zowel Bell’s als The Famous Grouse hebben hun oorsprong in deze stad gehad. Na een minuut of 20 lopen komen we aan bij het Guesthouse waar drie nachten zullen verblijven. We worden zeer vriendelijk ontvangen in het typisch Brits aangeklede huis. De eerste indruk is prima en na even opfrissen lopen we terug de stad in. Even bij Dickens Malthouse een drammetje drinken. Het worden er twee, een 10yo Longrow en een 20yo Glenglassaugh uit de MacPhails Collection.

Licht vermoeid van de reis lopen we terug naar het guesthouse en onderweg nemen we bij de Tesco een paar biertjes mee voor op de kamer. Bavaria bier in Schotland, ze doen werkelijk alles om het ons naar de zin te maken. We voelen ons thuis. Het belooft weer een mooie trip te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.