WhiskyOss on tour

door | november 2, 2020

Onze allereerste reis naar Schotland vond plaats in november 2014. We hadden er een maand of wat naartoe geleefd en de verwachtingen waren hoog gespannen. Toen we op Schiphol zagen met wat voor een vliegtuig (een propeller vliegtuig van Flybe) we naar Inverness zouden vliegen, sloeg verwachting even om in de hoop het überhaupt te halen… Ach, ze waren ook in Amsterdam geland dus dat moest wel goed gaan komen.


Ondanks dat we wel eerder bij een distillery waren, waren we allebei nog nooit eerder in Schotland. In de twee hele dagen die we tot onze beschikking hadden zouden we dus eindelijk onze eerste distillerybezoeken in Schotland gaan afleggen. Eerst maar eens kijken hoe we van Inverness airport naar Elgin konden reizen.

The Pines Guesthouse in Elgin

Op het kleine vliegveld was de koffer snel gevonden en buiten bleek de bus naar Elgin al klaar te staan. Een kleine 5 kwartier later werd onze tijdelijke thuishaven bereikt. Een wandeling van een half uurtje bracht ons uiteindelijk bij onze slaapplek. We werden vriendelijk ontvangen door de gastheer van The Pines Guesthouse, een imposant oud huis aan East Road. Koffer naar de kamer, opfrissen, hapje eten en weer terug naar het centrum voor een welverdiend biertje in de pub.

De dagen die volgden was het ‘s ochtends genieten van een vers bereid Full Scottish breakfast (zonder blackpudding) waarna we met de benenwagen naar het busstation van Elgin trokken om het dagprogramma tot uitvoer te brengen. We hadden immers geen georganiseerde trip en dus waren we aangewezen op het openbaar vervoer en, waar het echt niet anders kon, de taxi. Elgin bleek voor ons een prima thuisbasis en met het openbaar vervoer was eigenlijk ons hele programma prima uitvoerbaar. Aangezien Elgin ook nog eens de stad is waar Gordon & MacPhail gevestigd is, was het voor ons een mooie toevoeging om even bij G&M winkel binnen te lopen.

Gordon & MacPhail shop in Elgin

We kunnen “helaas” niet al onze verhalen in dit stukje kwijt. Dat zou ook niet eerlijk zijn naar de mensen toe die ons verblijf tot iets bijzonders maakten. We zullen hierover zelfs enkele blogs in het Engels gaan plaatsen zodat ook zij kunnen nalezen hoe wij het ervaren hebben. We hebben in ieder geval voldoende inspiratie opgedaan om jullie de komende weken over te vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *