Schotland met mijn oudste zoon, deel 1

door | mei 8, 2022

Eindelijk kon het weer, een reisje naar Schotland. Dit keer niet met Peter en ook niet met het hele gezin, zoals eerder ook al gebeurde. Nee dit keer ben ik met mijn oudste zoon Bram op pad gegaan. Hij is inmiddels oud genoeg om ook van het gerstedistillaat te mogen proeven. Daarnaast is hij ook nog eens heel handig met een camera en dát kon in deze reis nog wel eens van pas gaan komen.

Zaterdag 30 april was de grote dag. Bagage in de auto en vol goede moed naar IJmuiden. Dit werd namelijk de eerste keer dat we met de boot van DFDS over zouden gaan naar het Verenigd Koninkrijk. Na aankomst in Newcastle vervolgden we ons reis naar onze eerste stop. De prachtige stad Edinburgh.

Als lid van de Scotch Malt Whisky Society moest ik natuurlijk even naar de plek waar het voor de SMWS allemaal begonnen is en dus had ik voor de eerste avond gereserveerd in het restaurant van The Vaults in de wijk Leith, een dik half uur lopen vanaf ons hotel. Natuurlijk ook meteen even gekeken of er nog een mooie fles te scoren was. Terwijl ik naar de beschikbare flessen stond te kijken kwam Bram naast me staan. “Staat er nog wat leuks bij?” vroeg hij me en voor ik het wist kreeg ik deze fles van hem. Hoe bijzonder is dát? Binnenkort zal deze fles zeker een keer de revue passeren.

Mijn meest bijzondere SMWS fles!

Na het eten bij The Vaults was het weer terug in de richting van ons hotel en laat dat nou vlak bij de Royal Mile zijn. Aan pubs geen gebrek en dus nemen we samen een paar mooie pints Schotse Pale Ale bieren voordat we moe maar voldaan het hotel weer opzoeken.

De tweede dag in Edinburgh was gereserveerd voor Bram. Rondstruinen door de stad, op zoek naar boekwinkels en gamestores. Vanuit eerdere bezoeken aan het Verenigd Koninkrijk weten we al dat met name de Waterstones winkels erg in trek zijn en de koffer van Bram bevat dan ook meteen weer een paar nieuwe aanwinsten voor zijn boekenkast. Daarnaast heeft hij een winkel gevonden waar films en series te vinden zijn die hij als liefhebber “moet” hebben. (Van wie zou hij dat hebben)

Natuurlijk lopen we ook even binnen bij de Johnnie Walker Experience. Mooi om daar een keer te zijn. Een flinke ruimte met een mooie collectie aan Diageo bottelingen naast de JW range. Maar ja, de nieuwe regelgeving m.b.t. invoeren van flessen en de weet van het programma dat nog komen gaat, zorgen ervoor dat ik tóch besluit de meest recente Clynelish Distillers Edition laat staan. (Ja mensen, er staan er daar nog enkele). We bekijken er lang niet alles want, zoals gezegd, deze dag is voor Bram.

We eindigen de tweede dag bij Burgers ‘n Beers op de Royal Mile. De verbruikte calorieën moeten immers wel weer aangevuld worden. Na een goede maaltijd wandelen we terug naar het hotel om de volgende dag weer uitgerust op pad te kunnen naar de tweede bestemming van onze reis. Daarover meer in deel 2 van deze serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *