Whisky op de kaart bij De Potter in Schaijk

door | augustus 1, 2021

Eindelijk, we mochten weer eens een whiskyproeverij presenteren. Dat was voor het eerst sinds oktober van het afgelopen jaar en het was tot het laatste moment onzeker of we deze proeverij nu dan echt door konden laten gaan. Gelukkig is het geen meerdaags evenement en is de locatie prima geschikt voor een deelnemersaantal van 28 personen die keurig op afstand van elkaar konden zitten.

Gisteren waren we te gast bij Café De Potter in Schaijk. Het voelt alweer als een eeuwigheid geleden dat ze ons inschakelden om hen te helpen met de introductie van whisky op de “menukaart” maar nu mocht het dan eindelijk gaan gebeuren. Vanaf vandaag staat er een aantal mooie flessen whisky op de kaart en we hebben al een aantal klanten ermee kennis kunnen laten maken.

Na een korte introductie begon Peter met de presentatie van de line up. Zoals ook de whiskygeschiedenis ooit begon startten we met een whiskey uit Ierland. De Redbreast 12yo om precies te zijn. Daarna trokken we Schotland in om voor de pauze ook nog een Glengoyne 12yo en een Dalwhinnie 15yo onder de aandacht te brengen.

Na de pauze was het mijn beurt om het woord te doen. The Balvenie 12yo Doublewood was nummer vier in het verhaal. Met nummer vijf konden we even putten uit ons eigen bezoek aan de betreffende distillery. We bezochten Glen Scotia namelijk bij onze meest recente Schotlandreis en nu stond de 15yo in onze proeverij. De Talisker 10yo gingen we vervolgens richting een “vurig” einde van de proeverij. Nou ja vurig, eerder rokerig want dat is een slot met de Ardbeg Uigeadail wel toevertrouwd.

Al met al is dit een veelzijdige whiskykaart die je niet in heel veel horecazaken tegen zal komen denk ik zo. Wij hopen dan ook dat de klantenkring van Café De Potter hier nog veel van gaat genieten.

2 gedachten over “Whisky op de kaart bij De Potter in Schaijk

  1. Marc

    Mooi gevarieerde whisky collectie voor een café. Was er een duidelijke favoriet bij de aanwezige gasten?

    1. Jeroen van Gaalen

      De Redbreast en de Glen Scotia vielen erg goed en bij de turfliefhebbers uiteraard de Talisker en met name de Ardbeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.