Springbank 12yo Cask Strength batch 18

door | november 13, 2020

Bij het maken van de line up van een whiskyproeverij werk je toe naar een mooi slot. Toen wij de whiskies van de Campbeltown line up vooraf gingen proeven, waren we het er snel over eens dat deze whisky een passend slot zou vormen. 


De meest recente 12yo Springbank Cask Strength is deze batch 18. De eerste batch kwam in 2010 uit en sindsdien maakt de expressie deel uit van de core range van Springbank. Zo’n 2 a 3 maal per jaar wordt er een nieuwe batch gepresenteerd, altijd met de natuurlijke kleur en zonder koude filtering en uiteraard ook op vatsterkte, in dit geval 54,8%. Voor deze batch is ongeveer de helft van de whisky gerijpt in bourbon barrels, de andere helft heeft mogen rijpen in sherry vaten. 

Onze bevindingen…

  • Neus: Tropisch fruit, mango, honingmeloen. Ook een vleugje menthol of munt.
  • Smaak: Een pepertje op de tong met zoete tonen van tropisch fruit. Een subtiel randje turf. Hier geen menthol of munt.
  • Afdronk: Mooie lange afdronk met een subtiel turfje en weer het tropische fruit.

Een prachtig slot van weer een hele fijne proeverij. Hoe mooi en subtiel de Longrow 18yo ook was, als we die na deze Springbank hadden geplaatst dan was ie absoluut niet meer tot zijn recht gekomen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *