Special Releases 2021

door | april 2, 2023
Special Releases 2021

Gisteren, 1 april en geen grap, mocht ik weer eens een mooie whiskyproeverij presenteren. Dit keer was een prachtige proefruimte in het magazijn van Wijnhuis Oss de plaats van handeling. Een select gezelschap aan goede klanten van de winkel kreeg daar de kans te komen genieten van een line up van whisky’s uit de Special Releases 2021 serie van Diageo.

Een aantal maanden geleden ontstond het idee om de nieuwe proefruimte te gebruiken voor een mooie proeverij. Samen met eigenaar Stefan ben ik gaan kijken naar een mogelijke line up en al vrij snel kwamen we uit op een bijzonder mooi rijtje. Een aantal Special Releases moest het gaan worden laten er nou van de serie van 2021 nog 6 verschillende aanwezig zijn. Nou ja, eigenlijk stonden er 7 maar de Royal Lochnagar werd net te prijzig voor de proeverij, om over de 27yo Lagavulin (die er ook niet stond) nog maar te zwijgen. Zo bleven er zes flessen over om het publiek mee te vermaken.

Voor de pauze was het de beurt aan de 19yo The Singleton of Glendullan, de 12yo Oban en de 14yo Cardhu. Een volgorde die bij het voorproeven naar voren kwam als de meest logische op basis van de smaak en intensiteit van de verschillende flessen. Na de pauze passeerden de 13yo Mortlach, 8yo Talisker en 12yo Lagavulin de revue.

Een prachtig rijtje whisky om te mogen presenteren, dat is een ding dat zeker is. Een line up met voor elk wat wils. Zacht, fruitig, kruidig, rokerig, alles kwam er in voor maar voor mij was de mooiste fles toch wel de Lagavulin. Het is dan ook niet vreemd dat daar dan ook direct een fles van in mijn eigen collectie terecht is gekomen.

Het was weer een whiskyavond om van te smullen. Uiteraard van de whisky’s en de heerlijke hapjes maar zo’n avond kan alleen een groot succes zijn als er een fijne interactie is tussen het publiek en de presentator. Ik bedank alle deelnemers en natuurlijk ook Stefan van Wijnhuis Oss voor deze mooie avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *