Proeven bij De Loswal

door | maart 27, 2022

De Coronacrisis lijkt nu echt voorbij en gelukkig mogen we dus weer, zonder restricties, whiskyproeverijen presenteren. Laten we er dan maar meteen een grote van maken. Dat is ook wat de nieuwe eigenaar van Loungebar De Loswal in Lithoijen dacht toen hij ons benaderde. En dus stonden wij gisteren met een prachtige line up klaar om maar liefst 42 personen kennis te laten maken met single malt whisky.

Loungebar De Loswal is een horecagelegenheid in de jachthaven van het dorp Lithoijen. Sinds het begin van dit jaar is Edward Putters de eigenaar en hij is vastbesloten er een levendige locatie van te maken. Een plek die tijdens het seizoen veelvuldig door havengasten bezocht gaat worden maar waar ook buiten het seizoen van alles georganiseerd wordt. Een whiskyproeverij past dan prachtig in het plaatje.

Van de 42 personen die ingeschreven waren bleken er uiteindelijk 36 daadwerkelijk aanwezig te zijn. Het is maar goed dat de Coronamaatregelen zijn afgeschaft anders was het grote aantal deelnemers té groot geweest. In dat geval hadden we de proeverij moeten splitsen in twee middagen. Nu konden we gewoon stellen dat het een ouderwets gezellige drukte was…

Zoals altijd hadden we weer ons best gedaan om in samenwerking met Wijnhuis Oss een mooie line up neer te zetten. De zes whisky’s die we dit keer presenteerden waren achtereenvolgens de Craigellachie 13yo, Clynelish 14yo, Edradour 12yo Caledonia, Glen Garioch 12yo, Glen Elgin 14yo Claxton’s Exploration series en Glenturret 10yo Peatsmoked.

Het werd een gezellige middag en het prachtige voorjaarsweer zorgde er mede voor dat een groot aantal gasten na de proeverij nog even bleef hangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *