Onze reizen in een proeverij bij Restaurant Pardon

door | november 9, 2020
Pardon

Een thema voor een nieuwe proeverij? Laten we gewoon onze reiservaringen eens gaan delen in een line up. Plaats van handeling was dit keer Restaurant Pardon in Oss. De slijterij waarmee we samenwerkten was Wijnhuis Oss. Deze combinatie zorgde er al snel voor dat de proeverij was uitverkocht en zelfs uitgebreid tot een totaal aantal deelnemers van maar liefst 42. Zo groot presenteerden wij zelf nog nooit maar voor alles is er een eerste keer.


Restaurant Pardon in Oss wordt gerund door eigenaarspaar Nico en Heike Rentrop. De passie voor eten staat centraal bij dit duo. Door het gebruik van dagverse producten in de gerechten, kunnen de gasten zich ook echt gast voelen in het restaurant. Passie voor eten en een passie voor lekkere dranken vormen een prachtige combinatie als je Pardon, Wijnhuis Oss en WhiskyOss (al zeg ik het zelf) bij elkaar zet.

Deze proeverij heeft als thema “Op reis met WhiskyOss”. We vertellen de bezoekers over de trips die wij maakten naar verschillende distillery’s. We hebben inmiddels wee Schotlandreizen achter de rug maar we waren in 2013 ook al eens bij een andere distillery. Van deze plaatsten we een mysterydram midden in de line up.

Peter trapte de proeverij af en hij nam de mensen mee in onze reis van afgelopen jaar. Achtereenvolgens proefden de deelnemers een Glenturret 2004 van Gordon & MacPhail, een Blair Athol 1997 eveneens van G&M en een Edradour 2006 van The Ultimate. Een en ander geïllustreerd met foto’s en anekdotes van onze ervaringen aldaar. Chefkok Nico presenteerde bij dit deel van de line up een prachtig gerijpte Serrano ham.

In de korte pauze, waarin de deelnemers even konden afkoelen in de tuinkamer van het restaurant, werd de mysterydram ingeschonken. Bij deze dram hadden we samen met Nico een huisgemaakte chocolademousse bedacht. Deze mousse is gemaakt van pure chocolade en verse room en de combinatie met de dram was een voltreffer!

Na enkele slides en een kort verhaal druppelde de naam van de distillery al langzaam door. Zou het Millstone kunnen zijn? Inderdaad, Millstone, ofwel de Zuidam distilleerderij in Baarle Nassau. Deze distillery was de allereerste die Peter en ik samen bezochten. De whisky was de nieuwste Oloroso Sherry versie die Patrick van Zuidam op de markt gebracht heeft. Slechts drie jaar en paar weken oud maar prachtig op geur en smaak. Deze whisky werd zeer goed gewaardeerd en ook Peter en ik voegen deze fles aan onze collecties toe.

Dan was het tijd voor mijn deel van de presentatie, de whiskyreis van 2014. In dit gedeelte proefden de aanwezigen de Glenglassaugh Evolution, de Glendronach Cask Strength Batch #6 en we sloten af met de Benromach 100 Proof! Ook dit gedeelte van het verhaal werd begeleid door foto’s en onze eigen ervaringen bij deze bezoekjes. Op deze manier werd het net alsof je met een paar vrienden je vakantie zit te bespreken. Bij dit deel van de whisky’s presenteerde Nico twee gerechtjes met toast. Op de ene een prachtige zachte brie en op de andere een huisgemaakte zalmmousse die met name bij de Benromach erg mooi in de smaak viel.

Aan het eind van de presentatie bleek dat de zaal gevuld was met tevreden mensen. De deelnemers hadden genoten en ook Nico en Heike (restaurant) Stefan van der Krabben (Wijnhuis Oss) waren zeer content met de avond. Dat, én de zeer prettige sfeer die er de hele avond hing, maakt dat het ook voor ons weer een zeer geslaagde avond was. Een opzet die zeker voor herhaling vatbaar is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *