Glen Scotia 16yo Travel Retail sample

door | november 13, 2020

Zoals jullie weten waren wij afgelopen najaar in Campbeltown. Begin dit jaar ging mede Ossenaar én whiskyliefhebber Sander van Arnhem eveneens naar ‘s werelds voormalige whiskyhoofdstad. Toen hij vervolgens onze Campbeltown proeverij bezocht, bracht hij voor ons beiden een sample mee van een whisky die hij aan het eind van zijn bezoek nog gekocht had. Het betreft een Travel Retail Glen Scotia 16yo die op de luchthaven van Glasgow nog snel even werd meegepikt. 


Deze whisky werd eind maart 2018 gebotteld en zal dus hoogstwaarschijnlijk gedistilleerd zijn in 2001 maar uiterlijk begin maart 2002. De batch werd gerijpt in American Oak barrels. Naar goed gebruik werd er niet bijgekleurd of koud gefilterd. Het alcoholpercentage werd teruggebracht naar een over het algemeen zeer prettige 46%. We ontvingen beiden een mooi sample en dit is wat wij ervan vinden.

Notities van Peter

  • Neus: Vanille, honing, caramel, citrus, meloen, perzik en meer tropisch fruit. Prachtige aroma’s!
  • Smaak: Mooi vol in de mond met vanille, kaneel en noten en een frisse appelsmaak. De zoete tonen zijn wederom van honing tropisch fruit, maar wel met een mooi bitter randje!
  • Afdronk: Een middel lang tot lange afdronk met eerst wat bittere smaken die via wat houtskool naar een laatste zoetigheid gaat.

Wat mij betreft een aanrader! Mooie balans en fijne afdronk!

Notities van Jeroen 

  • Neus: Fruitig met tonen van citrusfruit en tropische vruchten. Verder ook een zoete hint van vanille en een ietwat notig karakter.
  • Smaak: Kruidige start van kaneel gevolgd door zoete honing en wederom het tropische fruit.
  • Afdronk: Mooie lengte waarbij de smaak zich langzaam ontwikkelt in de richting van een zoete appel

Een mooie dram voor een mooie zomeravond. 

Sander, bedankt voor deze mooie samples! Ze deden ons weer even terugdenken aan Campbeltown… 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.