Glen Scotia 15yo

door | november 13, 2020

De laatste distillery die we in november bezochten werd tijdens de recente proeverij vertegenwoordigd door één van de bottelingen uit de core range van de distilleerderij. Het tweede glaasje dat we presenteerden was namelijk de Glen Scotia 15yo Classic Campbeltown Malt.


Glen Scotia is samen met Springbank de enige overgebleven distilleerderij uit de gouden periode van Campbeltown. Opgericht in 1832 en nog steeds actief en steeds meer gewaardeerd. Sinds 2014 valt Glen Scotia onder de Loch Lomond Group. Dit heeft geresulteerd in een renovatie van de gebouwen zodat het ook voor liefhebbers een mooie bezienswaardigheid zou zijn. Daar zijn ze wat ons betreft wel in geslaagd.

De 15yo Classic Campbeltown Malt is zoals gezegd een standaard botteling van Glen Scotia. Het is een niet geturfde whisky die volledig gerijpt is op Amerikaans eikenhout. Er is niet koud gefilterd of bijgekleurd, wel is er verdund tot een alcoholpercentage van 46%. We proefden deze whisky voorafgaand aan de proeverij. Dit zijn onze bevindingen…

  • Neus: Fruitig en bij de start een hint van bloesem. Citrusvruchten, caramel, toffee en rijpe banaan.
  • Smaak: Licht prikkelend op de tong, kruidig van het hout. Zoete smaken met een licht bittertje, overgaand in de smaak van sinaasappelmarmelade.
  • Afdronk: Ook hier weer de marmelade, zoet met een ietwat drogend mondgevoel.

Een whisky die door de deelnemers aan de proeverij zeer gewaardeerd werd en dat snappen wij wel. Een fles die in menig collectie niet zou misstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *