Eindelijk mogen we proeven bij De Pas

door | februari 6, 2022

Na enkele keren van uitstel vanwege lockdowns en andere Corona-maatregelen was het afgelopen vrijdag eindelijk mogelijk om weer eens een proeverij te presenteren. Dit keer was Cultureel Centrum De Pas de plaats van handeling. Een whiskyproeverij onder het mom van “De Pas Proeft”, een activiteit waar het centrum vaker mee uit wil gaan pakken.

Het nieuwe normaal is nog wat onwennig bij dit soort events. Een grote zaal zodat de deelnemers toch op afstand van elkaar konden zitten, wat minder bewegen door de zaal heen tijdens de presentatie, een mondmasker op tijdens het uitschenken van de whisky’s. En dan is er nog de maatregel dat de tent om 22:00u leeg moet zijn. Dan beginnen we toch gewoon wat eerder… Het hoort er allemaal even bij zullen we maar zeggen. We trappen af om 19:00u. Dat moet ons genoeg tijd geven om de line up te presenteren en het bijbehorende whiskyverhaal te vertellen. Het mag immers geen haastklus worden.

Na een korte introductie neemt Peter het eerste deel van de presentatie voor zijn rekening. De 12yo varianten van Redbreast, Aultmore en Glenturret passeren de revue. Met name de Glenturret brengt bij onszelf leuke herinneringen boven aan het bezoek dat we daar brachten in 2016.

Na de pauze presenteerde ik het tweede deel van de line up. De oude en vertrouwde Glenfarclas 15yo werd gevolgd door de eveneens 15yo Ben Nevis die door Kintra werd gebotteld. Als sluitstuk doken we natuurlijk even de turfrook in en dat deden we in dit geval met de Ardbeg Uigeadail.

Zoals gezegd, het was weer even wennen maar wat was het ook weer heerlijk om een groep enthousiaste whiskyliefhebbers te vermaken. We hopen dat vanaf nu dan ook weer vaker te kunnen doen en de eerste voorzichtige afspraak daarvoor is al gemaakt. Daarover binnenkort meer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *