Een weekend vol whisky

door | november 1, 2020

Het eerste weekend van april 2014 was voor ons een echt Whiskyweekend. Nadat we halverwege februari een aankondiging deden voor een proeverij op 5 april bleek de animo zo groot dat we er een tweede avond aan vastgeplakt hebben. Zowel de vrijdagavond als de zaterdag avond bleek de wijnkelder van Slijterij Caves Hubert in Oss meer te lijken op de WhiskyOss kelder. Twee avonden met op beide avonden 24 Whiskyliefhebbers uit de regio. Een prettig weekend!


“De invloed van het hout” was het thema van de twee avonden in een propvolle WhiskyOss kelder. Er stonden 6 prachtige Whisky’s op het programma waarvan de invloed van het hout overduidelijk is terug te vinden in geur, kleur en smaak. Na het welkomstwoord werd het eerste glas uitgedeeld en al snel zagen we menig glas richting neus gaan. Er werd volop gesnuffeld en geproefd tijdens ons verhaal en de presentatie op het scherm. Een presentatie vol informatie over de Whisky’s van de avond, de herkomst van de vaten en uiteraard de geuren en smaken die daar bij horen. De Glenmorangie Quinta Ruban werd erg goed ontvangen als opener van de avond. De invloed van de portpipe, waar deze Whisky de laatste twee jaar van zijn rijping in heeft gehad, is duidelijk terug te vinden.

De volgende Whisky’s zijn er in onderstaande volgorde geproefd.

  1. Glenmorangie Quinta Ruban 12 years – een ruby Port finish van 2 jaar
  2. GlenDronach 15 years Tawny Port finish – een Tawny Port finish van 3 jaar
  3. Glenmorangie Lasanta – een Sherry finish van 2 jaar
  4. Glencadam 14 years Oloroso – een Oloroso Sherry finish van 2 jaar
  5. Millstone 12 years Sherry cask – Eerst een rijping op refill vaten en een tweede rijping van 5-6 jaar op Oloroso Sherry cask
  6. GlenDronach 18 years Allardice – volledige rijping op Oloroso Sherry

Het was niet alleen de Quinta Ruban van Glenmorangie die goed in de smaak viel. Bijna iedereen heeft genoten van alle Whisky’s. Er waren natuurlijk voor iedereen favorieten en misschien zelfs een glaasje die wat minder goed in de smaak viel, maar dat was dan weer erg leuk om over te praten. Dat werd er dan ook goed gedaan. Naast het kijken en luisteren naar onze presentatie, werd er gezellig gepraat over de smaken in de Whisky’s. Vragen, aanvullende informatie van de gasten en humor, waren allemaal extra ingrediënten van deze twee mooie avonden. Na 5 mooie Single Malt Whisky’s en de nodige hapjes was het tijd voor een waardige afsluiter “GlenDronach 18 yrs Allardice”. Bij vele gasten “de” favoriet! 

Wij hebben erg veel plezier gehad in het organiseren en presenteren van deze proeverijen.
Wij danken alle gasten voor hun aanwezigheid en het delen van deze leuke hobby!
Graag tot de volgende keer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *