De tweede keer Proeven bij De Pas

door | oktober 20, 2022
De tweede keer Proeven bij De Pas

Vorige week vrijdag was het weer eens tijd voor een mooie whiskyproeverij. Het was de tweede keer dat we dit jaar mochten verschijnen bij Cultureel Centrum De Pas in Heesch. In februari hadden we daar een prima avond en ook deze keer zou dat vast goed moeten komen.

Om het nu eens niet de hele tijd over het productieproces van whisky te hebben, overigens wel heel interessant, hadden we bedacht om een proeverij te maken waarin we onze persoonlijke reisverhalen konden vertellen. Zes whisky’s van distilleerderijen waar we ooit al eens geweest waren.

Voor de pauze vertelde Peter over onze uitstapjes naar Glen Scotia, Glenglassaugh en Springbank. Onder het genot van de Glen Scotia Double Cask, Glenglassaugh Revival en Springbank 10 kwamen de leuke verhalen en anekdotes wel los.

Na de pauze was het mijn beurt met Blair Athol, Benromach en Ballechin (Edradour). De Blair Athol is een botteling van Claxton’s en had op zich al een speciaal verhaal aangezien ik persoonlijk aanwezig was terwijl deze gebotteld werd. De Benromach was een oudere 100 Proof botteling en de Ballechin werd gebotteld door Van Wees voor hun The Ultimate serie.

Al met al weer een zeer geslaagde avond die vraagt om een vervolg, zowel op het gebied van nieuwe reisavonturen als op het gebied van een volgende sessie bij De Pas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *