Benriach proeverij, december 2013

door | november 1, 2020

21 december 2013 maakten we ons officiële debuut op het gebied van whiskyproeverijen. Een proeverij georganiseerd door Whisky Oss en nu voor het eerst ook gepresenteerd door ons zelf… Met een gezonde dosis wedstrijdspanning gingen we naar Slijterij Caves Hubert in Oss om daar in de kelder 22 deelnemers te vertellen over 6 mooie BenRiach Whisky’s.


Waar we bij de vorige proeverij nog gebruik maakten van de diensten van Cees van Biezen en zijn kennis over Auchentoshan, Tomintoul, Glen Garioch, Bowmore en de Japanse Whisky’s deden we deze proeverij helemaal zelf. Een andere opzet met andere Whisky’s en in dit geval allemaal van dezelfde distillery. Deze avond stond namelijk in het teken van BenRiach, een distillery met een bijzondere historie en een ruim assortiment betaalbare Whisky.

De te bespreken varianten werden verdeeld in 3 blokken. Eerst de “normale” leeftijd-varianten gevolgd door een korte pauze. Hierna werden twee Whisky’s uit de woodfinish serie geproefd en besproken om na de tweede pauze te eindigen met een mystery-whisky en een hele mooie Whisky voor de Feestdagen.

Elke Whisky werd inhoudelijk besproken waarbij de smaaknotities de revue passeerden. Notities zoals deze waren aangeleverd door De Monnik Dranken maar ook zoals deze op internet door liefhebbers zijn weergegeven. Uiteraard hebben we ook ons eigen licht over de verschillende smaken laten schijnen en kregen ook de deelnemers een kans te vertellen wat hun beleving erbij was. De whisky’s werden over het algemeen prima ontvangen en de interactie met de deelnemers werd als zeer prettig ervaren. Zowel de deelnemers als wijzelf gingen zodoende weer met een voldaan gevoel naar huis. Een mooie avond hobbymatig drinken zit er weer op.

Op naar de volgende!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *