5 Eilanden, 6 Distilleries, 7 Whisky’s

door | november 9, 2020

Een nieuwe proeverij, een nieuw thema. Bij deze proeverij kozen we ervoor om een rondje te maken langs de Schotse eilanden en hun distilleries. Voor de kenners is het geen verrassing dat het eiland Islay daar niet bij hoort. Dat is immers een regio op zich.


Het thema voor deze proeverij was dus een avondje eilandhoppen. Whiskyregio “The Islands” werd aangedaan en daarmee kwamen de distillery’s gelegen op Mull, Jura, Arran, Orkney en Skye aan bod.

Met een Tobermory 10yo, een door Gordon&MacPhail gebottelde Jura en (eveneens G&M) een verrassend mooie Scapa werden de deelnemers voor de korte pauze beziggehouden. Hierbij werden niet alleen de whisky’s geproefd maar was er ook aandacht voor de history en achtergronden van de eilanden Mull, Jura en Orkney. Na de pauze was het tijd voor whisky’s van Arran, Highland Park, Talisker en Ledaig (Ook weer een G&M botteling). Hier was er extra aandacht voor de eilanden Arran en Skye. Zie hieronder de complete line up.

Na een presentatie die alles bij elkaar ruim 2,5 uur duurde, gingen de deelnemers met een goed gevoel weer huiswaarts en ook ik kon na het inpakken en opruimen zeer tevreden weer naar huis. Alle glazen zijn weer schoon voor een volgende keer. Ik dank de deelnemers voor hun aanwezigheid en enthousiasme en uiteraard Jurgen Zeegers voor het beschikbaar stellen van de ruimte bij Slijterij Caves Hubert Zeegers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.