AmberGlass whiskyglazen

door | oktober 3, 2021

Peter schreef afgelopen week nog over zijn souvenirs van de afgelopen zomervakantie. Zelf ging ik na de schoolvakanties pas op vakantie maar op Aruba was het voor de whiskyliefhebber geen paradijs. Mijn lieftallige echtgenote was echter daarvoor nog samen met onze jongste zoon in Polen. Daar vond zij wél een heel mooi souvenir voor mij en dat krijgt nu een mooi staartje.

Mijn vrouw reist best veel voor haar werk en soms vraagt ze dan of ze iets voor me mee kan nemen dat gerelateerd is aan mijn whiskyhobby. Meestal is mijn antwoord dan dat ze dat niet hoeft te doen omdat ik mijn drankjes liever zelf uit ga zoeken. In dit geval had ze niets gevraagd en verraste ze me dus compleet toen er uit haar handbagage een doosje met een prachtig whiskyglas tevoorschijn kwam.

Het was een AmberGlass G501, handgemaakt mét, eveneens handgemaakt, dekseltje, verpakt in een zeer stootvast doosje. Het glas is net zo groot als een Glencairn maar wel robuuster uitgevoerd en met een iets andere vorm. Een glas met een wauw-factor dus. Een aantal weken daarna, op mijn verjaardag, kwamen daar ook nog twee prachtige glazen bij die de code G100 dragen. Mooie “tulpglaasjes” op een voet waarbij het deksel over het glas valt in plaats van erin.

In mijn enthousiasme over deze prachtige nieuwe glazen postte ik mijn nieuwe aanwinsten op de sociale media en ik werd al snel benaderd door Maarten Voor de Poorte van Whisky Essentials, importeur van mooie whiskyglazen en dus ook van AmberGlass. Maarten vertelde me dat hij bezig was met een laser graveermachine en hij vroeg me of hij het logo van WhiskyOss.nl mocht gebruiken om er een mooie winactie mee te doen. Het logo gegraveerd in de bodem van een whiskyglas, zou dat immers niet mooi zijn? Ik stemde in met zijn voorstel en ik stuurde hem ons logo en zie hier het resultaat:

Foto Maarten Voor de Poorte, Whisky Essentials
Foto Maarten Voor de Poorte, Whisky Essentials

Dit glas, een AmberGlass G500 (zonder de kleuring in de voet als bij de G501 die ik zelf heb staan), met het logo van WhiskyOss kan binnenkort van jou zijn, als je tenminste een Instagram account hebt. De foto is namelijk terug te vinden op het account @whiskyessentials. Wil je kans maken op het glas, volg dan @whiskyessentials én @WhiskyOss en like vervolgens de foto. Op zondag 17 oktober 2021 zal Maarten dan via Instagram de winnaar van het glas bekendmaken en natuurlijk zal dat ook op de sociale kanalen van WhiskyOss de aandacht krijgen die het verdient.

Ben je geïnteresseerd in deze mooie glazen? Kijk dan zeker even op de website van Whisky Essentials voor de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *