Algemeen

Wikipedia zegt: "Onder een hobby wordt in het algemeen een ontspannende activiteit verstaan die men in zijn vrije tijd uitoefent en die men graag doet.

Hobby's worden uitgeoefend uit interesse en voor het plezier. Het praktiseren van een hobby kan leiden tot een aanzienlijke kennis, ervaring en vaardigheid. Persoonlijke voldoening staat echter voorop."

Wij hebben van de Singlemalt Whisky onze hobby gemaakt en willen dat graag met anderen delen.

Slainte Mhath

Peter van Leeuwen

Peter van Leeuwen, geboren in 1978, samenwonend met Yvonne en haar dochter Rosa.

Ik dronk wel eens een glaasje whisky, maar mijn whisky wereld was niet groter dan een aantal bekende blends. Totdat mij in 1999, door mijn rijinstructeur werd verteld over single malt whisky.

Sindsdien is het langzaam uitgegroeid tot een hobby. Het is heerlijk om iedere keer weer nieuwe geuren en smaken te ontdekken en deze te ervaren en delen met andere liefhebbers.

 

Jeroen van Gaalen

Jeroen van Gaalen, getrouwd met Antonia en vader van Bram en Luuk. Geboren in 1972 en, naar eigen zeggen, nu voldoende gerijpt om zich serieus met de whisky-hobby bezig te houden. 

"Ik vind het vooral frappant hoeveel verschillende smaaksensaties er te ontdekken zijn in whisky. Van een voorkeur naar zware turf ben ik nu ook de fruitige sherry- en port finishes gaan waarderen". 

Whisky is meer dan alleen een sterke drank, sterker nog, het is een hobby!

  

2020  Whisky Oss