William Cadenhead aged 20 years

door | november 11, 2020

We hebben de laatste tijd erg veel over deze bottelaar geschreven en niet voor niets. Natuurlijk omdat we er een bezoek aan brachten, maar hier ook een proeverij over verzorgden. Nu dan nog een stukje over een bijzondere fles. Dit keer een blend van maar liefst 20 jaar.


Er zijn een paar dingen die deze blended Whisky zo speciaal maakt. Het gaat hier namelijk om een zogenaamd living cask, een vat waaruit steeds wat gebotteld wordt en dat vervolgens weer wordt aangevuld. Er zijn uitsluitend Schotse Whisky’s gebruikt, gerijpt in een Solera Sherry Butt, slechts 696 flessen, mooi geprijsd en natuurlijk prachtige smaken.

Zoals gebruikelijk in een blended whisky, wordt er gebruik gemaakt van zowel Malt en Grain whisky’s. Er is hier een verhouding van 65% Malt en 35% Grain whisky. Een aantal namen die genoemd worden zijn: Benrinnes, Glenrothes, Strathclyde en Invergordon. Batch 2 is de batch die is ontstaan uit het restant van Batch 1 (waarvan 480 flessen zijn uitgebracht) met aanvulling van whisky’s van Benrinnes en Strathclyde.

Een heerlijke blend op leeftijd

Jeroen en ik zijn beide in het bezit van deze Whisky en daarom dus onze beide bevindingen hieronder.

William Cadenhead Blended Scotch Whisky
Aged 20 years 
Batch II
46% Abv
696 flessen
Solera Sherry Butt

Notities Jeroen:

Neus: Tuinkruiden, dadels, bessen, kersen en chocolade
Smaak: Zeer zacht mondgevoel. Vleugje menthol. Zoet en ook weer kruidig. Fruitige tonen van rijpe kersen.
Afdronk: Prettige lengte met een bittertje van pure chocolade.


Notities Peter: 

Neus: Sherry, zoet, kersen, bramen en rozijnen. Kruidig, hout en een beetje kaneel.
Smaak: Heerlijk vol, met ook hier weer veel sherry invloed. Donkere rijpe bosvruchten, kersen en zelfs wat aardbei. Kruiden, munt, chocolade en karamel.
Afdronk: Lange afdronk met veel hout, kruiden en een zoete stroop.

Ik heb deze nu een paar keer in mijn glas gehad en iedere keer verbaast me de kleur, maar ook de smaken en geuren blijven maar komen. Dit is echt een top blend als je een liefhebber bent van Sherry gerijpte Whisky.
Als je nog de kans hebt een fles te bemachtigen, zou ik dat zeker doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *