Glen Keith 1992, The Ultimate

door | november 3, 2020

Het is altijd gezellig om eens met wat online Whisky vrienden af te spreken. Gezellig samen komen en een aantal Whisky’s drinken. Jeroen en ik hadden in 2015 zo’n avondje in Hotel De Naaldhof en we namen natuurlijk een leuk flesje mee.


Een aantal dagen eerder had Jeroen een fles Glen Keith van the Ultimate gevonden in Slijterij ‘the Old Pipe’ in St. Oedenrode. Dat was een nieuwe fles voor ons en dus uitermate geschikt voor zo’n avond. We ontmoetten Dick (inmiddels helaas overleden), en zijn gezin in een plaatselijk hotel. De eigenaar van het hotel is een bekende en ook liefhebber, dus ook hij komt er gezellig bij zitten. Al snel komen de glazen op tafel en gaat de fles open. De ervaringen worden gedeeld en we zijn het er samen over eens dat dit een mooie Whisky is die bij ons allen goed in de smaak valt. We proeven en bekijken nog wat meer Whisky’s en sluiten de gezellige avond af met nog zo’n glaasje van deze prachtige botteling.

Een behoorlijke tijd later was ik weer eens fijn een avond aan het proeven met mijn maltmaat Jeroen en ook deze fles was weer eens aan de beurt. Het valt ons echter beide op dat we de geur en smaak toch echt anders ervaren dan die eerste proefsessie!

Heeft dit nu te maken met de entourage of juist het moment van proeven? Of is er inmiddels het één en ander gebeurd in de nog voor een kwart gevulde fles? Wij beide hebben toch echt het idee dat vooral de smaken en de afdronk veel intenser zijn dan voorheen en dat dit het effect is van zuurstof in de fles. De Whisky heeft zich volgens ons positief ontwikkeld in de fles.

Glen Keith 1992 The Ultimate

Gedistilleerd: 01-10-1992
Gebotteld: 30-07-2014
Bourbonbarrel nr: 120571
Fles nr: 6 van de 211 flessen 

Notities:

– Neus: eerst appel fris, maar dit verdwijnt al snel. Honing zoet, moutig en butterscotch 

– Smaak: Licht romig en kruidig, honing, butterscotch en wat rokerig.

– Afdronk: Lang en warm met op het einde iets wat lijkt op een heel klein beetje turf. 

Score: 86 punten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *