Clynelish 2008, The Ultimate

door | oktober 31, 2021

Als ik van alle samples die ik ruil met Marc van Grunsven, zijn naam in de titel van een blog moet zetten kan ik er net zo goed een eigen pagina van maken. Dat doen we dus maar niet. Wat ik wel doe is genieten van de samples en er een stukje over schrijven. Zo ook over dit sample van een door Van Wees gebottelde Clynelish uit 2008.

Als we weten dat Van Wees de bottelaar is dan weten we ook dat het gaat om de The Ultimate serie, al hebben ze ook ooit onder een ander label gebotteld. Dat andere label vergeten we voor nu maar even want hier gaat het om een Ultimate botteling.

Foto Whiskybase.com

Vatnummer 800091 werd op 1 maart 2008 gevuld met spirit van de Clynelish distillery. Het betreffende vat is een Bourbon barrel en uiteindelijk mocht de whisky er 9 jaar in rijpen tot het vat op 9 juni 2017 geleegd werd in 212 flessen. De vatsterkte werd vastgesteld op 59% en zonder koud te filteren of bij te kleuren werd de whisky gebotteld.

  • Neus: Citrus en honing, een bouillonachtige kruidigheid en ook komen grassige tonen door in de geur.
  • Smaak: Ook hier weer licht kruidig, groene kruiden, grassig. Een beetje een wassige structuur in de mond. Een zoetje van honing en citrusfruit en een appeltje.
  • Afdronk: Middellang met een licht drogende sensatie in de mond. Ook wel weer mooie zoete tonen met weer een vleugje appel.

Clynelish scoort eigenlijk altijd prima en dat is in dit geval ook zo. Het is een wat jonge whisky die toch al een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt. Wat mij betreft een score van 86 punten waard.

Een gedachte over “Clynelish 2008, The Ultimate

  1. Marc

    Samen een mooi drammetje drinken, genieten, proefnotities maken, elkaar tippen bij een mooie vondst, samples delen e.d. dát maakt dit zo’n leuke hobby.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.