SMWS 72.105 Divine Magic

door | december 6, 2022
Divine Magic

De tweede fles die ik bestelde om mijn lidmaatschap bij de Scotch Malt Whisky Society mee te verlengen was tevens de tweede fles die ik ooit van deze distilleerderij in mijn kast had staan. Sterker nog, ze staan er nu allebei en ik weet nu al zeker dat ze ontzettend verschillend zullen zijn. Ik ben zeer benieuwd of deze fles de naam Divine Magic waar gaat maken.

Het nummer 72 staat bij de SMWS voor de Miltonduff distilleerderij in de Speyside. Een distillery waar ik nog niet heel veel van geproefd heb maar zoals gezegd heb ik er nog wel een fles van staan. Dat is een shop exclusive botteling van Cadenhead die bijna zwart ziet in het glas. Dat is hier in ieder geval heel anders.

Foto Whiskybase.com

Deze versie werd gerijpt in een first fill ex-bourbon barrel nadat dit vat op 22 juni 2011 met de newmake spirit gevuld werd. De society kocht het vat en besloot de whisky op 9 jarige leeftijd te bottelen. Met een alcoholpercentage van 62.1% kan dit wel eens een pittig glaasje zijn. In totaal werden 201 flessen afgevuld onder de naam “Divine Magic” maar gek genoeg óók onder de naam “Journey to a stave church” voor de Amerikaanse markt.

  • Neus: Vanille, honing, een bittertje van de schil van limoen. Er zit ook een hint van geroosterde amandel in de geur. Later komt ook zoet fruit als rijpe peer naar boven. Dit glaasje heeft wat tijd nodig maar trekt dan best mooi open.
  • Smaak: Stevige binnenkomer met een aardig pepertje. Warm en snel ook zoete tonen van honing en rijp boomgaardfruit. Vooral ook weer peer.
  • Afdronk: Een mooi zoetje van honing en peer in een middellange afdronk.

Van de twee flessen die ik kocht met mijn verlengde lidmaatschap is dit op zeker de mooiste. Net wat meer diepgang en vooral het peertje is erg aangenaam. Ik geef er 86 punten aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *