SMWS 35.308 Solid Succulent and Suppable

door | december 1, 2022
Solid Succulent and Suppable

Mijn nieuwe jaar als lid van de Scotch Malt Whisky Society is ingegaan en zoals eerder al beschreven ging er wel wat twijfel vooraf aan de verlenging van het lidmaatschap. Deze fles werd echter één van de redenen waardoor ik tóch besloot er een jaar aan vast te plakken. De naam van deze whisky staat namelijk precies voor mijn ervaringen met de SMWS whisky’s tot nu toe, Solid Succulent and Suppable oftewel solide, sappig en aantrekkelijk.

Eerder proefde ik al een paar samples van distillery 35. Dit waren twee Glen Moray whisky’s op leeftijd en van beide was ik zeer onder de indruk. Dit is namelijk niet een distillery waarvan ik normaal gesproken snel een fles zou aanschaffen. De samples gaven me echter genoeg reden om toch eens serieus te kijken of er een mooi flesje voorbij zou komen en dus staat deze botteling nu in mijn kast.

Foto Whiskybase.com

De spirit ging op 28 juni 2012 in het vat, in dit specifieke geval in een first fill ex-bourbon barrel. Na negen jaar rijpen werd het vat geleegd om 238 flessen te kunnen vullen met de gerijpte whisky. Zoals we van de SMWS gewend zijn zonder koude filtering of toevoeging van water of kleurstof. Het alcoholpercentage werd vastgesteld op een stevige 60,7%.

  • Neus: Zoet met honing en vanille. Ik heb ook de geur van tarwebiscuits, citrusfruit en ingeblikte perzikpartjes.
  • Smaak: Een prikkel van de alcohol met een licht kruidige aanvulling. Laurierachtig maar wel op de achtergrond. Een wat drogend mondgevoel met licht zoete fruittinten.
  • Afdronk: Warme afdronk met een medium lengte. Ook weer wat zoete fruittinten maar niet heel uitgesproken.

Het proefpanel van de society deelde deze whisky in in de categorie Juicy Oak and Vanilla. Ik kan me daar wel in vinden. Voor mij had deze echter wel wat meer vatinvloed mogen hebben. Nu doet ie me wat vlak aan. Vandaar een score van 84 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *