Nog een jaar bij de Society

door | november 8, 2022

Eind vorig jaar besloot ik, na lang wikken, wegen en proeven van diverse samples om lid te worden van de Scotch Malt Whisky Society. Een bijzondere whiskyclub waar je een jaarlijkse contributie betaalt waardoor je het recht hebt om de bottelingen van de SMWS aan te schaffen. Het eerste half jaar kocht ik me suf aan de karakteristieke groene flessen maar daarna stokte dat maar toch, toch heb ik deze week besloten dat ik nog een jaar bij de Society ga blijven. Je weet immers nooit wat er allemaal voorbij gaat komen.

Twijfelde ik afgelopen jaar nog óf ik wel lid zou worden, dit jaar was er de twijfel of ik wel lid zou blijven. Ik had immers al een maand of vijf niets meer aangeschaft omdat er steeds net niet dat bij de maandelijks outturn zat ik wel zou willen hebben. Waarom zou ik dan toch weer de jaarlijkse contributie gaan investeren? Gelukkig hielp men mij over die drempel…

De ene na de andere Renewal-deal viel mijn mailbox binnen. Korting op jaarlijkse bijlage, een mysterie-bottle óf zelfs een “gratis” verlenging van het lidmaatschap bij een besteding van een x bedrag aan flessen. Dat laatste leek me wel wat en dus ging ik eens goed kijken wat ik eventueel nog wel zou willen aanschaffen om aan het gewenste bedrag te komen. En wat denk je? Juist, het is me gelukt om mijn lidmaatschap “gratis” te krijgen.

Foto SMWS.EU

Dat betekent dus ook dat er weer wat moois naar Oss gaat komen. Twee flessen die ik al af en toe bekeken had, bleken nog steeds beschikbaar. Beiden afkomstig uit de Juicy Oak & Vanilla serie, de ene van de distiller 35 (Glen Moray) en de andere van distillery 72 (Miltonduff). Allebei 9 jaar gerijpt en toch een gemiddelde Whiskybase score van ruim 86 punten. Lijkt me prima huiswerk!

Ik doe nog een jaartje langer mee en dat betekent voor WhiskyOss hopelijk weer een garantie op wat leuke artikelen. Naast deze twee flessen is er namelijk alweer meer onderweg…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *