De SMWS knoop doorgehakt

door | december 2, 2021

Vorig jaar was ik in deze periode al geïnteresseerd in de Scotch Malt Whisky Society. Zou ik er lid van willen worden? Wat brengt zo’n lidmaatschap dan? Wat zouden ze voor whisky’s uitbrengen? Dat resulteerde toen in een sampleruil met Bob Wenting waardoor ik een aantal mooie bottelingen kon proberen. Daarnaast heb ik ook uit andere ruilacties wat flessen geprobeerd én staan er nog een paar samples klaar van mijn bezoek aan Whiskyfestival Hulst en aan mijn Belgische vriend Jonny Coulon. De interesse is er dus nog steeds.

Ik proefde dus al van de potentie bij een aantal van de bottelingen en verandering van spijs doet eten toch? Daarnaast zouden de SMWS flessen ook wel een heel mooie aanvulling kunnen zijn in mijn whiskykast. Ik heb mezelf overtuigd en ben lid geworden van de club. Een mooie aanbieding van lidmaatschap gekoppeld aan een mystery bottle was meteen een mooi extraatje.

In afwachting van de mystery bottle ben ik natuurlijk ook alvast de beschikbare flessen gaan bekijken en natuurlijk vond ik daar een fles die ik alvast voor mezelf wilde bestellen. De eerste twee flessen wachten dus op verzending naar Oss. Ik ben wel benieuwd naar de afhandeling daarvan en naar wanneer ze dan binnen zijn.

Om alvast van wat mooie expressies te kunnen genieten stuurde Benelux brand ambassador Bob Wenting me als welkomstgeschenk nog een prachtig setje samples. Dit setje werd onlangs nog beschikbaar gesteld aan de leden om het Brexit leed wat te verzachten. Nu ik ook tot de leden behoor, vond Bob dat ik best zo’n setje mocht proberen. Dank daarvoor Bob!

Ik heb het vermoeden dat er met regelmaat blogjes gaan verschijnen over de SMWS. Inmiddels staan er immers nog 8 samples te wachten op notities en dan moeten mijn eigen flessen nog komen. Ik heb zin in dit nieuwe whiskyavontuur! Een avontuur dat tussen Kerst en Oud & Nieuw nog een mooi hoofdstuk krijgt. Dan ben ik namelijk een van de deelnemers aan de EU Roaring Twenties Virtual Tasting, een online proeverij met vijf bijzondere whisky’s van elk minimaal 20 jaar oud. Ik krijg het nog druk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *