46.80 Sweet, Tart and Fruity

door | februari 24, 2022

Eind vorig jaar was ik in de gelukkige omstandigheid tóch even een whiskyfestival te kunnen bezoeken. Whiskyfestival Hulst om precies te zijn. Mijn bezoek aan de stand van de Scotch Malt Whisky Society zorgde er uiteindelijk mede voor dat ik snel daarna mijn lidmaatschap zou bekrachtigen. Ik keerde met twee samples huiswaarts en één daarvan is dit exemplaar.

Distillery nummer 46, ik had er nog niet vaak iets van op voordat ik kennis maakte met de SMWS. Eind december deed ik mee aan een online tasting en daar zat vatnummer 118 in de line up. Dit sample is dus van een aantal vaten daarvoor.

Distillatie van deze Glenlossie whisky vond plaats in 1992 en met de new make spirit werd een refill ex-bourbon hogshead gevuld. Waar vatnummer 118 na 26 jaar werd overgezet in een behandeld sherryvat, werd er bij deze whisky na 26 jaar juist gekozen om het vat te bottelen. Ik ben zeer benieuwd of dat een goede keuze geweest is.

Foto Whiskybase.com
  • Neus: Vanilleroom, fruitsnoepjes, ananas maar later ook hints van biscuits, karton en potloodslijpsel
  • Smaak: Zacht en licht kruidig. Zoete tonen van honing en vanille met fruitige aroma’s van citrus, ananas en andere tropische vruchten.
  • Afdronk: Mooie lengte, een licht kruidig randje maar vooral zoete fruittinten

Een ontzettend drinkbaar glaasje. Wat mij betreft een score van 89 punten wel waard. Daarmee is deze wat mij betreft zeker nog wat mooier dan vatnummer 118 uit de online tasting. De keuze om te bottelen in plaats van overzetten in een ander vat is dus zéker goed geweest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.