SMWS 71.74 Skinny dipping in Scotch broth

door | juni 14, 2021

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen heeft Jeroen een tijdje geleden wat samples geruild met Rowald van Baardwijk. Samples zijn een mooie manier om eens wat meer van je favoriete distilleerderijen te proeven dan je normaal gesproken zou kopen. Voor Jeroen gold dat bijvoorbeeld voor de Glen Elgin die hij laatst proefde. Voor mij is Glenburgie toch wel een van mijn favorieten en ik ben dan ook blij dat ik een groot deel van dit SMWS sample van Jeroen mocht ontvangen.

Ik word blij van de zon, heerlijke temperaturen, bloemen in mijn tuin en dan ook nog eens een Glenburgie in mijn glas. Mijn zondagmiddag kan niet meer stuk! Een single malt gedistilleerd in maart 2006, waarna het distillaat 13 jaar is gerijpt op een 2nd fill bourbon barrel met het nummer 71.74.

Er zijn slechts 171 flessen afgevuld door ‘The Scotch Malt Whisky Society’. Dit is op vatsterkte van maar liefst 59,9% gedaan en is niet koud gefilterd of bijgekleurd. Ik ben benieuwd of deze mij weer zo zal verrassen als Glenburgie mij al vaak heeft gedaan. Mijn notities en bevindingen hier direct onder en ook die van Jeroen staan genoteerd.

Notities Peter

  • Neus: Honing, bloemen, sinaasappel, vanille
  • Smaak: Warm zacht met een bite, veel honing, vanille, kruiden, appel en citrus. Toast, kaneel en drop.
  • Afdronk: Een lange afdronk met vanille, appel, kruiden en drop.

Deze heeft me wederom erg blij gemaakt en bevestigd dus ook weer waarom dit een van mijn favorieten distilleerderijen is. Ik geef deze 88 punten. Prachtig!

Foto Whiskybase.com

Notities Jeroen

  • Neus: Honing, citrusfruit, appel en peer. Daarnaast ook een geur van bloemen.
  • Smaak: Licht kruidig en drogend mondgevoel. Mooie zoete tonen van appel en een licht bittertje van citrusfruit. De kruidigheid neigt naar laurier.
  • Afdronk: Mooie lengte met een vleugje laurier, vergezeld door zoete fruittonen

Wat mij betreft zeker wel een score van 87 punten waard. Deze whiskystijl bevalt me wel.

Rowald, bedankt voor het beschikbaar stellen van dit mooie sample! Heel WhiskyOss heeft ervan genoten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *