Signatory Vintage, Longmorn 1996

door | november 9, 2020
Untitled

Aan de slag met een sample dat ik bij Marc van Grunsven mee mocht nemen toen ik daar eind januari 2017 was. Er zat nog slechts voor een paar drams in de fles maar toch vond Marc dat ik deze toch zeker ook moest proeven en wie ben ik dan om nee te zeggen. Zeker als het een door Signatory Vintage gebottelde Longmorn betreft is mijn aandacht wel gewekt.


Deze whisky is gedistilleerd op 1 mei in 1996 en werd gebotteld op 10 februari 2014. De spirit werd in een first fill sherry butt met vatnummer 72322 te rijpen gelegd en mocht daar dus ruim 17 jaar in rijpen. Botteling vond plaats in de Unchill Filtered collection, een serie die als kenmerken heeft dat de whisky niet wordt gekleurd, niet koud wordt gefilterd én het alcoholpercentage 46% is. De whisky werd uitgebracht voor The whisky fair 2014.

  • Neus: Stevige sherrytinten van gedroogd fruit, kersen en pure chocolade
  • Smaak: Licht prikkelend op de tong. Vervolgens romig. Ook hier weer zoete sherrytinten. Rijpe kersen. Een licht bittertje van pure chocolade.
  • Afdronk: Mooie afdronk, prettig van lengte.

Dit was het eerste sample van een setje dat ik mee bracht vanuit Olland naar Oss. Als de anderen net zo mooi zijn als deze dan ga ik nog een paar mooie avonden tegemoet. Marc, dank je voor dit mooie sample!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *