Signatory Vintage, Blair Athol 1989

door | november 9, 2020
Untitled

Ik was maar eens door de kast heen aan het struinen om te kijken welke whisky nog niet de revue gepasseerd is. Kom ik er gewoon een tegen die ik meebracht van onze laatste Schotland reis. Het was een mooie dag in Pitlochry. We bezochten Blair Athol en Edradour, tevens de locatie waar de warehouses van Signatory Vintage staan. Laat ik daar nou een hele mooie Blair Athol vinden.


Een half jaar eerder was ik met mijn vrouw een paar dagen in Gent en daar proefde ik al een Signatory botteling van deze distillery en die beviel me al prima. Nu we ook de distillery bezocht hadden was het voor mij dus niet meer dan normaal dat juist deze fles mee naar Oss moest komen.

Deze whisky werd gedistilleerd op 7 juni 1989 en mocht vervolgens gaan rijpen in een hogshead met vatnummer 3426. Na ruim 23 jaar werd op 9 april 2013 over gegaan tot botteling in de Caskstrength serie. De vatsterkte kwam nog uit op 54,6% en het vat leverde een totaal van 267 flessen op. De fles staat al een tijdje open en de whisky heeft dus al mooi kunnen ademen met de zuurstof in de fles. Tijd voor een oordeel!

  • Neus: Boterbabbelaars, citroen, limoen. Grassig ook.
  • Smaak: Romig mondgevoel. Kruidig, gaat over in zoete honing tinten. Vleugje amandel en citrusvruchten.
  • Afdronk: Licht drogende afdronk met zoete accenten van honing en weer de boterbabbelaars.

Wat is het toch fijn dat er onafhankelijke bottelaars zijn. Zeker als ze vaten van dit soort kwaliteit bottelen en op de markt brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *