Signatory Samples van Jonny, Glenlossie 2006

door | juli 10, 2022

Begin maart was ik met mijn gezin een paar dagen in Antwerpen. Laat dat nou vlakbij de woning van Jonny Coulon zijn. Ik nam samples voor hem mee van mijn meest recente aanwinsten en hij zorgde weer voor een mooi setje huiswerk voor mij. We spraken af bij het hotel waar ik verbleef. Natuurlijk zitten er weer wat mooie samples bij van bottelingen van Signatory Vintage en dat geeft me dus weer materiaal om deze serie te vervolgen.

Als (semi) officiële botteling kennen Glenlossie eigenlijk alleen uit de Flora & Fauna serie van Diageo. Het grootste deel van de geproduceerde whisky is dan ook bestemd voor de blends van de overkoepelende organisaties. Daarnaast komen er elk jaar wel weer vaten beschikbaar voor de onafhankelijke bottelaars zoals in dit geval Signatory Vintage. Deze specifieke botteling betreft een samenvoeging van twee Bourbon barrels (vatnummers 3291 en 3302).

Foto Whiskybase.com

De whisky werd gedistilleerd in november 2006. Beide barrels werden afgevuld op de 27e van die maand. Signatory Vintage kocht de zustervaten op en ging op 22 april 2021 over tot het afvullen van 388 van hun karakteristieke flessen. Het alcoholpercentage werd daarbij vastgesteld op 58,6%.

  • Neus: Grassige tonen maar ook een geur van pure chocolade en caramel. Daarnaast een kruidige geur die ik nog niet helemaal kan duiden.
  • Smaak: Verrassend. Zoethout en een stevige hint van laurier. Drogend mondgevoel daardoor. Misschien is dit ook wat ik ruik. Op de achtergrond proef ik een hint van citrusfruit maar dat ligt echt ver weg.
  • Afdronk: Lang en droog kruidig.

Ik weet niet goed wat ik hiervan moet vinden. Het lijkt er wat mij betreft op dat 1 vat echt heel actief is geweest en is afgeremd met het tweede vat. Voor mij te veel de nadruk op het kruidige en daardoor uit balans. Ik geef er 84 punten aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *