Glen Keith 1997 Signatory Vintage

door | maart 28, 2023
Glen Keith 1997 Signatory Vintage

Een aantal weken geleden nam Wally van der Laan contact met me op om te vragen of ik het leuk zou vinden om weer eens wat samples uit te wisselen. Jazeker, zo af en toe vind ik dat heel leuk om zoiets te doen en zeker als dat met iemand is waarvan ik weet dat hij of zij mooie flessen in het bezit heeft. Ik ontving van Wally een mooi lijstje en mijn oog viel direct op deze Glen Keith 1997 Signatory Vintage.

Ooit kochten Peter en ik een Glen Keith die gebotteld was door Van Wees. Dit werd voor ons op een gegeven moment een vergaderfles. We dronken er samen een glaasje uit als we bij elkaar kwamen om het over de website, proeverijen of reisjes te hebben. Sindsdien is Glen Keith een whisky waar ik eigenlijk graag eens een fles van zou kopen maar het komt er maar niet van. Dan is deze kans om er weer eens een te proeven natuurlijk een hele mooie.

Foto Whiskybase.com

De oorsprong van deze whisky ligt in het voorjaar van 1997. Op 26 mei van dat jaar werd namelijk de spirit voor deze whisky gedistilleerd en een deel van de gedistilleerde batch kwam terecht in een Hogshead met vatnummer 72586. Uiteindelijk werd dit vat aangekocht door Andrew Symington en hij legde het in een van zijn Signatory Vintage warehouses in Pitlochry. Het vat werd geleegd op 24 november 2020 en dat brengt de leeftijd van de whisky op een respectabele 23 jaar. Het vat leverde een opbrengst van 252 flessen op en het alcoholpercentage werd vastgesteld op 54%.

  • Neus: Mooi zoet citrusfruit maar ook appel, peer en een hint van meloen. Een mooie fruitige neus.
  • Smaak: Licht kruidig maar zacht. Direct ook weer mooi fruitig met vooral een rijpe appel en wat meer tropisch fruit.
  • Afdronk: Een fruitige, prettige afdronk die wat mij betreft zeker nog wat langer had mogen zijn.

Dit is een heel fijn voorbeeld van een mooie fruitige Glen Keith. Ik geef er met volle overtuiging 87 punten aan. Wally, dank je voor dit mooie sample!

Ik heb nog even wat teruggezocht over de eerder genoemde Glen Keith. Dat was er een uit 1992 en Peter schreef daar een stukje over. Klik hier als je dat nog nog eens terug wil lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *