Een Cask Strength Tormore van Signatory Vintage

door | november 6, 2020

De eerste proeverij van 2016 behandelden we twee verschillende onafhankelijke bottelaars. Dat deden we met drie bottelingen van Signatory Vintage en drie bottelingen van Gordon and MacPhail. Jeroen beschreef al eerder de opener van de avond, een Glenlivet van Gordon & MacPhail. Nu is het de beurt aan de afsluiter van die avond, een Tormore 1992 uit de Cask strength collection van Signatory Vintage.


Maar liefst 23 jaar gerijpt op twee Bourbon barrels met de nummers 5690 en 5691. Gebotteld op vatsterkte van 53% en uiteraard niet gekleurd of koud gefilterd.

Veel had ik nog niet geproefd van deze distillery, dus bij het voorproeven was ik eigenlijk meteen benieuwd naar de smaken uit deze fles. Jeroen en ik waren het na het voorproeven direct eens over de line-up van de proeverij en daarbij was dus duidelijk dat dit de afsluiter zou zijn. Een waardige!

Neus:
Lichte hint van aceton, gaat over in typische Bourbon tinten, banaan, vanille, Rye-invloed merkbaar, kokos, later ook witte chocolade.

Smaak:
Vol, romig en zacht, zoet, warm, vanille, honing, banaan.

Afdronk:
Lange warme afdronk, typisch Bourbon invloeden maar niet overheersend. 

Een prachtige Whisky waarvan wij denken dat deze precies lang genoeg gerijpt is! Naar mijn mening een prima balans van de invloed van het vat op het distillaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.