Old masters Clynelish

door | november 11, 2020

Zo nu en dan kom je een fles tegen waarvan je hoopt dat het een pareltje is. Zeker weten doe je dat nooit, maar het is erg leuk om deze dan toch te kopen, zeker als de prijs goed is. Zo heb ik deze Clynelish ongeveer een jaar geleden al gekocht en een dikke maand geleden pas geopend.


Ik ben denk ik niet de enige die regelmatig op het internet bekijkt of er een slijterij te vinden is in de plaats waar we een bezoek moeten brengen. Als dit het geval is, vind ik het erg leuk om wat extra tijd te nemen, om ook daar een bezoek te brengen. Ik kan er erg van genieten om de schappen af te zoeken naar het onbekende. Nadat ik alles uitgebreid heb bekeken, wordt het een soort van afvalrace en blijft er één fles over die dan met me mee naar gaat. Ook bij deze slijter was dit het geval en ging ik uiteindelijk naar huis met een Clynelish gebotteld door James MacArthur & Co. Uiteraard in de hoop dat het een pareltje zou zijn.

Bijna een jaar lang stond de fles gesloten in mijn kast. Tot een week of twee voor een proeverij bij vrienden. Ik wilde wat speciaals mee nemen, maar dan moest ik hem natuurlijk wel eerst proeven of het wel speciaal was. Ik kan je vertellen dat dit zeker het geval is!

Ik ben een liefhebber van Clynelish, maar een Whisky van deze bottelaar had ik niet eerder in het glas. Ik was dus ontzettend benieuwd naar deze Whisky.

Old Masters
Clynelish 10 years
James MacArthur & Co


Gedistilleerd: 1997
Gebotteld: 2008
Vat nummer: 11827
Bourbon barrel
57,8% Abv

Neus: In het begin vrij heftig dus geef ik het wat tijd. Veel vanille, kruiden, fruitig met mandarijn en een frisse appel.
Smaak: Warm en vol! Vanille en ook weer hetzelfde fruitige met een groene appel en mandarijn. Hele mooie invloed van het hout! Ergens ook nog een wat heideachtige smaak.
Afdronk: Lang warm met mandarijn en een erg fijne zoete smaak die nog even blijft hangen.

Het zijn dit soort flessen die ik het liefst iedere keer weer tegen wil komen! Een pareltje voor een hele zachte prijs. Met nog ongeveer een halve fles, zal ik de aankomende tijd nog vaak van deze prachtige Whisky genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *