Mannochmore 2007, gebotteld voor Drankenshop Bams

door | november 13, 2020

Afgelopen week had ik weer eens een whiskyuitstapje met goede vriend Marc. Eerder dit jaar bezochten we in Keulen al de Cadenhead Market, dit keer was Drankenshop Bams in Maastricht het doel van onze “reis”. Natuurlijk moet je ervan uit gaan dat er wel iets blijft plakken als je zo’n bezoekje onderneemt en inderdaad… De festivalbotteling van de Vroenhovense Whiskyfeesten 2019 was nog op voorraad en na deze geproefd te hebben gingen er twee flessen mee de auto in. Eén voor Marc en één voor mijn collectie. Uiteraard om gedronken te worden, en zo geschiedde…


De Mannochmore distillery ligt in de Speyside en werd opgericht in 1971. Deze whisky werd er gedistilleerd in 2007 en gebotteld in 2019 op een leeftijd van 11 jaar. Rijping vond plaats in een hogshead met vatnummer 6665. Het vat leverde een opbrengst van 321 flessen op die op een vatsterkte van 52,1% gebotteld werden. 

  • Neus: Een vleugje honing met invloeden van citrusvruchten. Met name limoen voert op dat gebied de boventoon.
  • Smaak: Licht kruidige start die snel wordt overgenomen door zoete tonen van honing en, verrassend genoeg, gedroogd fruit als rozijnen. Daarnaast ook weer citrusfruit en ook een fris appeltje.
  • Afdronk: Een warme afdronk met een vrij aardige lengte waarin de invloed van rozijnen en appel aanwezig is.

Een whisky waar de prijs/kwaliteit verhouding dik in orde is. Met een prijs van 49,95 is een score van 85 punten wat mij betreft dik verdiend. Wat mij betreft mag de Familie Bams nog regelmatig van dit soort vaten bottelen.

Tijdens deze trip naar Maastricht kocht ik ook nog een Benrinnes die in The Ultimate serie gebotteld werd. Daarover later zéker meer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *