Linkwood 24yo, Mackillop’s Choice

door | mei 9, 2021

Nog een sample dat ik van Rien Caarels mocht ontvangen. De afzender is niet de enige overeenkomst met de Benrinnes uit de vorige blog. Ook deze whisky is gebotteld door Iain Mackillop & Co. Ltd. Daarnaast stamt ook deze spirit uit de tijd dat ik nog niets van de smaak van whisky kende en mocht kennen. In dit geval gaat het om een Linkwood en dat is voor mij altijd even spannend…

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met deze distillery. Ik heb er al ooit hele mooie whisky’s van kunnen proeven en ik ben er ook al met regelmaat tegenaan gelopen dat een bepaalde botteling me helemaal niets doet. Zo vond ik de Adelphi Laudale Batch 2 12yo Linkwood zeer prettig als sherryrijping maar een 20yo bourbongerijpte botteling van Cadenhead vond ik 2 volle punten minder waard. De sherry finish op een Signatory Vintage botteling die ik laatst al een keer behandelde sloeg wat mij betreft de plank helemaal mis. Ik ben dus heel nieuwsgierig naar wat deze botteling me gaat brengen.

Foto Whiskybase.com
  • Neus: Citrustonen, honing, appel en peer.
  • Smaak: Zacht en warm mondgevoel. Ook weer een vleugje appel maar dan ook een fris randje van munt.
  • Afdronk: Middellang met een zoet appeltje en ook weer een fris tintje.

Deze Linkwood bevalt mij toch net wat beter dan de Benrinnes van eerder deze week. Net wat meer uitgesproken en herkenbare aroma’s zorgen ervoor dat ik deze whisky met 86 punten heb beloond. Rien, wederom dank voor een mooie kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *