Hart Brothers Highland Park 10yo

door | november 9, 2020
Untitled

Zo af en toe spreken Richard Timmers en ik wat af om samen van wat mooie whisky’s te genieten. Ik neem dan wat flessen mee naar hem en andersom. In dit geval kwam Richard bij mij op bezoek en dat resulteerde in een ruil van aangebroken flessen.


Richard is geboren in 1969 hoorde ik die avond. We kwamen daarop omdat ik een fles op tafel zette die ik laatst van mijn voormalig buurman had gekregen. Het ging om een Canadese whisky die gebotteld was in 1969. Er zat nog een restantje in en ik had hem nog niet geproefd. Niet eens verkeerd, verrassend lekker eigenlijk, maar toe Richard vertelde dat het zijn geboortejaar was, besloot ik hem de fles te geven. Meteen besloot Richard dat er dan een ruil zou zijn.

Bij de flessen die hij bij zich had zat een door Hart Brothers gebottelde 10 jaar oude Highland Park. Ook daar zaten nog wel wat drammetjes en die kon ik dus mooi gaan nuttigen. Dit bleek ook al een vrij oud flesje te zijn. Deze zat immers namelijk al vanaf 1999 in de fles. Gebotteld op 43% en op het oog zonder toepassing van kleurstof. Of er koud gefilterd is is mij ook niet bekend.

  • Neus: Heide, grassig met een vleugje turf. Zoet van honing en vanille.
  • Smaak: Romig mondgevoel. Licht kruidig karakter met een zoetje van honing. Ook hier een mooie combi van heide en turf op de achtergrond.
  • Afdronk: Mooi van smaak en prettig van lengte.

Een mooie oude botteling van Highland Park die waarschijnlijk op bourbon vaten gerijpt is. Richard bedankt voor deze ruil. Heeft me weer een mooie smaakervaring opgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *