Hart Brothers Glendronach cask 5964

door | augustus 6, 2022

Marc van Grunsven en ik proberen elk jaar wel een slijterijtripje te maken. Zo reden we ook al keer richting het westen van het land om daar Passie voor Whisky te bezoeken. In Rijswijk proefden we een Glendronach die was gebotteld door Hart Brothers. Helaas maakte die specifieke botteling niet heel indrukwekkend. Ik was dan ook verrast toen ik van Marc een sample ontving van Hart Brothers Glendronach cask 5964. Was dat niet diezelfde fles van toen?

Een snelle blik op whiskybase leerde me dat dit niet dezelfde fles kón zijn aangezien deze later gebotteld was dan ons bezoek aan Rijswijk. Ik had het oprecht vreemd gevonden als Marc die andere fles had aangeschaft maar het feit dat hij deze dus wél gekocht heeft maakt me nieuwsgierig.

Foto Whiskybase.com

Deze botteling lijkt mij een gedeelte van een vat. De spirit werd namelijk gedistilleerd in november 2011 en te rijpen gelegd in een sherry butt. Hart Brothers bracht in juni 2021 360 flessen van de 9 jarige whisky uit voor The Trinity Exclusive, een samenwerkingsverband tussen Whiskyshop Verhaar, Woudenberg Dranken en Van der Heijden Wijnen en Gedistilleerd. Niet koud gefilterd of bijgekleurd en op de sterkte van het vat, 57,2% ABV, zijn de flessen gevuld.

  • Neus: Kruidig met nootmuskaat en kaneel. Tonen van caramel, cacao en koffie. Mooie sherrytonen met ook een hint van zoete tabak.
  • Smaak: Verwarmend en licht prikkelend. Kruidig met een mooi zoetje van caramel. Ook weer aroma’s van koffie, cacao en tabak.
  • Afdronk: Mooie lengte met ook weer dezelfde aroma’s. Een mooie jonge Glendronach van Hart Brothers!

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik deze aankoop van Marc wel begrijp! Een heel stuk mooier dan de botteling die ik me herinner van ons tripje naar het Westen. Wat mij betreft 87 punten waard.

2 gedachten over “Hart Brothers Glendronach cask 5964

  1. Marc

    Hahaha, had ik je bijna te pakken:-)
    Déze cask beviel mij ook prima, had niet anders verwacht dan dat jij deze ook wel zou kunnen waarderen. Tijd om weer eens plannen te maken voor een nieuwe trip!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *