Sampleruil met Peter Boeringa, G&M Macduff 1975

door | december 9, 2021

Tijd voor het laatste sample dat ik van Peter Boeringa ontving. De serie startte met een Glenfarclas uit 1970 en nu sluit ik af met een Macduff die 5 jaar later gedistilleerd werd.

Ik voel me als whiskyliefhebber vereerd dat ik dit soort mooie samples nog kan proeven. Natuurlijk staat daar in een ruil dan ook wat moois tegenover maar toch, whisky die gedistilleerd is in de jaren ’70 van de vorige eeuw is toch iedere keer weer wat bijzonders.

Deze whisky werd in 1975 gedistilleerd bij Macduff en het vat werd aangekocht door bottelaar Gordon & MacPhail. Daar werd in 1991 besloten het vat te bottelen in de Connoisseurs Choice serie. Omdat er geen precieze datum is aangegeven voor zowel de distillatie als de botteling reken ik hier op een 15yo whisky. De whisky werd verdund tot een alcoholpercentage van 40%, iets dat toen nog gangbaar was, en lijkt mij daarom ook koud gefilterd.

Foto Whiskybase.com
  • Neus: Grassig in de richting van stro. Zoet met geuren van vanille en tropisch fruit en zoete citrusvruchten.
  • Smaak: Zacht en zoet met een ietwat muf tintje. Kartonachtig of ook weer stro? Daarnaast ook hier weer mooie zoete tonen van tropisch fruit.
  • Afdronk: Jammer genoeg wat aan de korte kant.

Als de afdronk wat langer was geweest had mijn score op kunnen lopen naar 85 of zelfs 86 punten. Nu geef ik 84 punten en dat is nog steeds een dikke voldoende! Peter, nogmaals dank voor deze mooie serie samples!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.