Highland Park G&M Cask Strength serie

door | november 4, 2020

De feestdagen van 2015 zijn weer gepasseerd en we leven al weer ruim een week in het jaar 2016. Voor mij werd het dan wel weer tijd om eens een nieuwe fles aan te schaffen. Deze Highland Park werd eerste aankoop van het nieuwe jaar!


We staan weer aan de vooravond van een proeverij bij Caves Hubert Zeegers. Het belooft weer een erg mooie avond te worden vol prachtige Single malt Whisky’s. Welke Whisky’s we deze uitverkochte avond gaan schenken ga ik uiteraard niet verklappen, maar deze nieuwe aanwinst staat alvast op het programma.

Het is inmiddels al even geleden dat ik een Highland Park in mijn collectie heb gehad en daar is nu dan eindelijk weer verandering in gekomen. Bij een kort bezoek aan Caves Hubert Zeegers, kon ik de verleiding niet weerstaan en nam deze HP gebotteld door Gordon and MacPhail mee naar huis.

Highland Park 2005
Gordon & MacPhail
Cask Strength 59.1%
Distilled: 18-04-2005
Bottled: 07-03-2014
First fill Bourbon barrels Cask no.s: 2809, 2810, 2811, 2812

Neus: Fris fruit, appel, citroen, rook, caramel en heide.

Smaak: Vol! Pepertje, rook, vanilla, licht heidige aroma’s en een bittertje van grapefruit en citrus schil.

Afdronk: Middel lang, met rook, iets ziltig en drop.

Een niet heel erg complexe whisky die erg mooi in balans is en zeer zeker wel bijzonder is. Ik ben erg blij dat ik de aankomende tijd weer kan genieten van een Highland Park. Er zal zeker nog veel meer te ontdekken zijn in deze vrij jonge Whisky! Ik ben benieuwd wat de gasten op de aankomende proeverij van deze Single Malt vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.