Gordon & MacPhail Tomatin 2002

door | november 10, 2020
Untitled

Soms heb je geluk dat mensen weten wat je lekker vindt. Als je nóg meer geluk hebt gaan ze dan naar een slijter die ook weet wat je lekker vindt. Zo’n gelukje had ik dus laatst toen mijn buurman me kwam bedanken voor een goede tip. Bij slijterij Caves Hubert Zeegers had hij als aanrader de Tomatin 2002 uit de Connoisseurs Choice serie van Gordon & MacPhail gekocht. Toen hij de fles kwam overhandigen hebben we hem meteen maar even geproefd. Het bleek een goede keuze!


De Connoisseurs Choice serie is voor mij inmiddels al lang geen onbekend terrein meer. Al diverse flessen passeerden mijn collectie en ook in proeverijen gebruikten we al enkele keren deze bottelingen. Ook bij de samples die we vanuit Schotland kregen opgestuurd voor de Wood Makes the Whisky campagne zaten regelmatig bottelingen uit deze serie. Zo ook een Tomatin maar die was gedistilleerd in 1997.

In dit geval gaat het dus om een distillaat uit 2002. Na minimaal 13 jaar rijping op first fill Bourbon barrels was het in 2016 tijd om over te gaan tot botteling van deze batch. Zoals altijd op een percentage van 46%, unchill filtered en op natuurlijke kleur.

  • Neus: Typische geuren die je mag verwachten van first fill Bourbon barrels. Vanille, zoete honing, citrusfruit en ook wat tropische vruchten als mango en ananas.
  • Smaak: Een licht pepertje op de tong gevolgd door wederom zoete tonen van tropisch fruit. Gaandeweg komt ook een vleugje melkchocolade bovendrijven.
  • Afdronk: Mooi van lengte. De zoete fruittonen blijven hangen als na het drinken van vruchtenthee.

Jos en Germa (mijn buren) hartelijk dank voor deze mooie fles. Had uiteraard niet gehoeven maar het is een zeer welkome aanvulling voor mijn collectie. Jurgen Zeegers, het was een goede tip!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.