Gordon & MacPhail Strathisla 1967

door | november 9, 2020

Dit sample ontvingen we weer van Gordon & MacPhail als onderdeel van hun Wood Makes The Whisky champagne. Een whisky met deze leeftijd, veel beter kan ik de Kerstavond 2016 niet beginnen denk ik zo. Een mooie voorbode voor het vervolg van de feestdagen.


Het mooie aan de diverse series die Gordon & MacPhail in het assortiment heeft is dat er altijd wel weer iets heel bijzonders te vinden is. Toen Peter en ik twee jaar geleden in Elgin de G&M winkel bezochten keken we daar al onze ogen uit. Als ik nu terugkijk naar wat ik ondertussen al allemaal heb mogen proeven van deze bottelaar dan voel ik me een bevoorrecht mens. Voor de mensen die er nog nooit geweest zijn, het is echt een aanrader er even binnen te wandelen als je toevallig op doorreis bent in Schotland.

Dat gezegd hebbende wordt het nu tijd om deze bijzondere whisky te gaan beoordelen. De eerste aanblik belooft wat moois. Een mooie amberkleur (zonder toevoeging) verraadt dat het hier om een rijping gaat uit de tijd dat er nog vrijwel alleen maar gerijpt werd op sherry vaten.

De spirit is gedistilleerd in 1967 en te rijpen gelegd op firstfill sherryvaten. Daarin heeft de whisky maar liefst 47 jaar mogen rusten om tot deze botteling te komen. Hij maakt deel uit van de Rare Vintage serie en is gebotteld op een percentage van 43%.

  • Neus: Rijke sherry geuren! Kruidige pruimen en een vleugje chocolade.
  • Smaak: Romig en vol mondgevoel. Licht prikkelend maar ook verrassend fris. Rood fruit, kersen, pruimen en een bittertje van pure chocolade.
  • Afdronk: Een heerlijk lange afdronk met een mooie bitterzoete smaak van de sherryinvloed.

Wat een schitterend sample is dit! Zou deze whisky de term Christmas Cake definiëren? Ik heb sterk dat vermoeden. Dit soort samples maakt de whiskyhobby nóg mooier dan die al was. Mijn Kerstfeest is goed begonnen.

Thanks Gordon & MacPhail for all the provided Wood makes the Whisky samples and for this one in particular!

Merry Christmas everybody!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.