Gordon & MacPhail Glenlivet 1974

door | november 8, 2020

Voldaan na een week hard werken mocht ik mezelf op vrijdagavond best eens trakteren op iets bijzonders. Gelukkig had ik nog een heel leuk restje staan van een sample van Gordon & MacPhail. De ‘Rare Vintage Smith’s Glenlivet 1974’.


Weer een prachtig proefje van het gedachtegoed van G&M’s ‘The wood makes the Whisky’. Gedistilleerd in het jaar 1974 en gebotteld op 43% in 2011. Al die tijd heeft het distillaat gerijpt op een combinatie van Bourbon en Sherry vaten.

Bij de eerste keer proeven was ik al behoorlijk onder de indruk van deze Single Malt en deze tweede sessie is zeker niet anders.

Een zachte maar volle melange van aroma’s in de neus. Veel fruit met onder andere mango, meloen en wat rode vruchten. Karamel en vanille maken het helemaal af.

Het eerste wat er in me op komt als ik een slokje in mijn mond neem is Wow… Heerlijk romig, warm en later wat peperig op de tong. Veel invloed van het eikenhout. Wederom veel tropisch fruit als meloen en mango, maar ook thee, chocolade en vanille zijn in een mooie balans aanwezig.

Een redelijk lange afdronk die de tropische vruchten langzaam laat overlopen in de nasmaak van het eikenhout.

G&M heeft hiermee maar weer eens bewezen, een neusje te hebben voor de beste vaten! Een botteling die duidelijk boven mijn budget ligt, maar zeker een aanrader om eens te proeven als de mogelijkheid daar toe is. Een pareltje!

Thanks to Gordon & MacPhail.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *