Gordon & MacPhail Bunnahabhain 2006

door | november 9, 2020

Zondagmiddag en het is tijd om weer eens een glaasje te proeven. Wederom weer een sample uit de serie ‘The wood makes the Whisky’ van Gordon & MacPhail. Een Bunnahabhain dit keer.


Een inmiddels welbekende campagne van Gordon & MacPhail, waarvan wij al een aantal prachtige samples hebben kunnen proeven. Ik ben toch echt wel benieuwd naar dit sample. Een niet geturfde botteling van de op Islay gevestigde distilleerderij ‘Bunnahabhain’.

Dit is een relatief jonge Whisky van zo’n 8 /9 jaar, maar uit ervaring weet ik dat ook de wat jongere Whisky’s erg mooi van smaak kunnen zijn. Eerder in deze campagne had ik ook de 8 jarige geturfde versie van deze distilleerderij al eens in mijn glas.

Bunnahabhain Unpeated 2006
MacPail’s Collection
Gordon & MacPhail

Gedistilleerd: 2006
Gebotteld: 10-04-2015
43% Alcohol
First fill en Refill Sherry casks

Neus: Citrus vruchten en een fris appeltje, vanille en wat Sherry aroma’s.

Smaak: In het begin vrij pittig met veel peper, sinasappel en aarde. Later wat meer zoete tonen van fruit en caramel.

Afdronk: Middel lang met hout, vanille, fruit en bittere chocolade.

Verrassend mooie smaken voor een relatief jonge whisky! Wellicht had een wat langere rijpingstijd een wat zachtere malt gegeven en wat meer invloed van de Sherry vaten. Daarentegen is door de jonge leeftijd en een lager alcohol percentage deze Single Malt wel betaalbaar. Mijns inziens een prima prijs kwaliteit verhouding.

Met dank aan Gordon & MacPhail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *