Glenlivet 15yo van Gordon & MacPhail

door | november 6, 2020

Als je een proeverij organiseert probeer je uiteraard daar een logische opbouw in te hebben. Van een wat simpeler glaasje ga je uiteindelijk naar een complexe Cask Strength botteling al dan niet geturfd. Bij de Gordon & MacPhail / Signatory Vintage proeverij startten we daarom met een op voorhand simpele whisky. Een 15yo Glenlivet, gebotteld op 43%, een mooie opwarmer.


Bij het voorproeven kwamen Peter en ik er echter al achter dat die niet zomaar een 15yo Glenlivet was. Dit bleek namelijk een verrassend lekker glaasje te zijn. Koudgefilterd? Ja. Bijgekleurd? Misschien. Verdund? Absoluut. Allerlei zaken die wij liever niet zijn in een whisky maar toch… Deze botteling is afkomstig uit een verzameling van refill Sherry casks die minimaal 15 jaar hebben mogen rijpen in de warehouses van G&M. Daar zijn ze goed verzorgd, dat is ons wel duidelijk geworden.

  • Neus: Fris, fruitig, een zoet appeltje en later ook rozijnen.
  • Smaak: Ook weer de appel, fris, licht kruidig in de richting van kaneel. Een zachte whisky met een vrij lichte body.
  • Finish: Mooie lange finish met zoete sherrytonen.

Een prachtige botteling om de proeverij mee te starten maar niet alleen dat… Gewoon een heerlijke Glenlivet die zeker het proberen waard is. Ben je een liefhebber van deze distillery dan raad ik je aan deze botteling zeker ook eens op te zoeken bij je favoriete slijter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.