Een setje samples van Gordon & MacPhail

door | november 3, 2020

In november 2015 kregen we een mooi pakketje toegestuurd vanuit Elgin. Bottelaar Gordon & MacPhail stuurde ons (en andere bloggers) een prachtig setje samples op ter kennismaking met hun “The wood makes the whisky” campagne. Huiswerk voor WhiskyOss dus!


G&M heeft de campagne “the wood makes the whisky” gestart om de liefhebbers een inkijkje te geven in hun werkwijze bij het selecteren van de juiste vaten voor de specifieke spirits. Een formule die inmiddels al ruim 120 jaar succesvol is. Om deze campagne kracht bij te zetten heeft het bedrijf ons zeer informatief boekje gestuurd waarin zeer veel uitleg wordt gegeven over de invloed van het hout. Er wordt in aangegeven hoe de tijd en het distillerykarakter in verhouding staan met het vat-type. Ook het bewerken van het hout wordt prachtig geïllustreerd.

Om ons alvast kennis te laten maken de filosofie en de campagne heeft G&M ons een setje gestuurd met daarin vier prachtige samples. Deze samples geven een beeld van de range van de bottelaar en laat tevens een mooi verschil aan smaken en aroma’s zien. In de komende weken zullen wij de onderstaande samples de revue laten passeren:

  • Bunnahabhain Peated 8yo 43%, The MacPhail’s Collection
  • Ardmore 1996 43%, Distillery Labels
  • Speyburn 1989 46%, Connoiseurs Choice

Als klap op de vuurpijl weten wij inmiddels ook al welke whisky ons Kerstdiner zal opfleuren. Uit de Rare Vintage serie kregen we namelijk ook nog een zeer mooie Glen Grant uit 1954 toegezonden. 

Zie hier ook het filmpje dat de bottelaar maakte ter ere van de campagne:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *