Glenallachie 8yo, The Cooper’s Choice

door | maart 11, 2021

Kijkend in mijn whiskykast kwam ik erachter dat er nog steeds flessen tussen staan waar ik mijn smaaknotities nog niet van gedeeld heb met jullie. Mijn gehele opbrengst van een rondje slijterijen bezoeken met Marc bijvoorbeeld. Het wordt dus tijd om daar verandering in te brengen. Dat ritje was inmiddels alweer enkele maanden geleden…

Die dag wilden we eigenlijk gebruiken om richting het noorden van het land te gaan maar vanwege het Corona beleid in de winkels was het niet rendabel om dat hele stuk te gaan rijden. Om die reden deden we een ander rondje en kwamen we bij Dramshop, Passie voor Whisky en Whisky Van Zuylen uit. Het was een mooie dag die mij twee flessen van één distilleerderij brachten. Wel van twee verschillende bottelaars.

De eerste van de twee flessen Glenallachie werd gebotteld door The Vintage Malt Whisky Co. Ltd. in hun The Cooper’s Choice serie. Een jonge whisky die werd gedistilleerd in 2011 en vervolgens een rijping kreeg in een Amerikaans eikenhouten vat en gefinisht werd in een Moscatel vat met nummer 9310. Het leverde een opbrengst op van 342 flessen en de vatsterkte bedraagt een stevige 59%.

  • Neus: Zoet en kruidig. Toffee zoetheid met een vleugje chocolade. De kruidige tonen gaan wat in de richting van speculaaskruiden.
  • Smaak: Redelijk vol en romig in de mond, zeker gezien de jonge leeftijd. Ook hier weer zoete tonen van toffee maar ook zoet fruit. Zoete druiven en wat tropisch fruit komen voorzichtig boven maar het is allemaal wat fragiel.
  • Afdronk: Een prettige lengte waarin ook weer de toffee aanwezig is.

Ik heb deze whisky 86 punten gegeven. Een mooie, prettige dram die eigenlijk nét wat te jeugdig is om écht hoog te scoren. Voor de prijs is het echter een hele mooie en daarmee wat mij betreft de score zeker waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.