Glen Elgin 14

door | december 29, 2021

Dat we van single cask bottelingen houden en zeker die van onafhankelijke bottelaars, mag wel duidelijk zijn. Drankenshop Bams heeft zo nu en dan ook eens een botteling speciaal voor zichzelf. Dit jaar is dat een Glen Elgin van 14 jaar.

Een leuke ‘teaser’ kwam er op de Facebook pagina van de zuidelijke whiskyspecialist en mijn interesse was gewekt. Het was niet duidelijk wat het was, maar alleen dat het een 14 jaar gerijpt pareltje zou zijn. Ik stuurde eigenlijk meteen een berichtje of er nog meer informatie was, maar veel wilden ze nog niet loslaten er moest natuurlijk wel wat spanning blijven.

Er waren sowieso nog plannen om Maastricht te bezoeken ergens in december dus heb ik blind een fles gereserveerd. Helaas door de wat later ingestelde maatregelen, was het niet heel leuk meer om een dag met mijn dames te gaan shoppen in Maastricht en heb ik het maar laten bezorgen via de webshop. Keurig verpakt, werd deze fles ruim voor de kerstdagen bezorgd als een soort kerstcadeau.

Inmiddels wist ik natuurlijk al wel wat er gebotteld is, dus was het moeilijk de fles niet direct te openen. Met mijn engelen geduld heb ik de fles pas met kerst geopend en er uiteraard ook wat van genoten!

Foto: Whiskybase.com

Glen Elgin 14
Gedistilleerd: 2007
Gebotteld: 2021 Slijterij Bams (SlB)
First fill Bourbon cask
310 flessen op 52% ABV

  • Neus: Zoete tonen van tropisch fruit, frisse aroma’s van appel en citroen en een vleugje rook.
  • Smaak: Veel fruit waarvan appel eerst de dominante is, maar snel komen er weer tropische vruchten naar voren. Vanille, honing,kaneel en wat rook.
  • Afdronk: Een redelijk lange afdronk met honing, appel en dat vleugje rook.

Deze Glen Elgin heeft me absoluut niet teleurgesteld! Het is een hele fijne single malt waar het vat het juiste heeft gedaan om ook het profiel van de distilleerderij duidelijk aanwezig te laten. Een mooie balans met voor mij erg mooie smaken. Met 88 punten is dit weer een favoriet in mijn kast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.