Elixir Distillers Glen Elgin 12yo

door | maart 14, 2023
Elixir Distillers Glen Elgin 12yo

De volgende fles die ik kocht in Duitsland is deze Elixir Distillers Glen Elgin 12yo. Deze fles kwam al bij het voorwerk op mijn lijstje te staan. Enerzijds omdat ik een liefhebber ben van Glen Elgin, anderzijds omdat ik er nog steeds niet aan toe was gekomen een fles van deze bottelaar te kopen.

Deze Glen Elgin is gebotteld voor de Single Malts of Scotland serie. Naast deze serie timmert Elixir aan de weg met merken als Elements of Islay, Port Askaig en Karuizawa. Sinds 2022 is Elixir ook eigenaar van Tormore en wordt op Islay de PORTINTRUAN DISTILLERY gebouwd. In meerdere opzichten een interessante bottelaar en dus werd het tijd om er eens iets van aan te schaffen.

Foto Whiskybase.com

Distillatie van de spirit vond plaats in mei 2008. Voor de rijping werd hogshead met vatnummer 803868 geselecteerd. Op 12 januari 2021 werd het vat geleegd en werden er 306 flessen whisky uit gevuld. Met een gemeten alcoholpercentage van 57,6% en uiteraard zonder koude filtering of bijkleuring zou dit wel eens een fijne aanvulling kunnen zijn voor mijn collectie.

  • Neus: Zoet citrusfruit, abrikoos, bramenjam, tonen van zoete roomboter en witte chocolade onder een lichte hint van houtskoolrook.
  • Smaak: Licht prikkelend op de tong bij de eerste nip, daarna volgen romige tonen. Ook hier zoet boomgaardfruit en wat bosvruchten. Prettig in balans.
  • Afdronk: Zacht en zoet maar had wat langer mogen zijn.

Ik ben zeer tevreden met deze fles. Met een langere afdronk zou er nog een puntje bijgekomen zijn maar voor nu is deze whisky mij al 87 punten waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *