Linkwood 2009, Cask2Share

door | augustus 30, 2021

Toen de eerste levering van de Cask2Share bottelingen eindelijk was aangekomen in Nederland en verdeeld werd over de verschillende distributiepunten, werden ook foto’s gepost van de verschillende flessen. Eigenlijk had ik alleen de Invergordon in bestelling staan maar bij het zien van de flessen ging ik toch nog eens kijken of er nog wat moois beschikbaar zou zijn. Dat resulteerde in de aanschaf van deze last minute Linkwood.

De Dram Charaidean serie telt dus nu van nul ineens twee verschillende flessen. De Invergordon was me al zeer goed bevallen en ik ben ook zeer benieuwd naar deze Linkwood. Een Speyside whisky met een eerste rijping in een first fill Bourbon barrel en die vervolgens een finish heeft gehad in een PX sherry Quartercask. Een klein sherryvat dat dus een behoorlijke invloed zou kunnen hebben. Bij een Signatory Vintage botteling was het wat te veel dus ik was wat huiverig voor deze botteling. Mijn nieuwsgierigheid won het echter.

Distillatie van de spirit vond plaats in april 2009 en in maart van dit jaar werd er overgegaan tot botteling van de 11 jaar oude whisky. De opbrengst van vatnummer 36911 is 159 flessen op een sterkte van 57,7%. Geen koude filtering en geen kunstmatige kleuring dus de aroma’s van de inhoud van het vat zijn bewaard gebleven.

  • Neus: Kruidige tonen van het hout, in de richting van nootmuskaat en een vleugje laurier. Sinaasappelschil, marmelade, gedroogd fruit en pure chocolade.
  • Smaak: Mooie kruidigheid die een tinteling in de mond brengt. Verder een romig en vol mondgevoel. In de smaak komen ook wat andere aroma’s naar voren. Rijpe zwarte kersen en ook iets van sterke koffie.
  • Afdronk: Pure chocolade, koffie, kruiden en donker fruit vormen een mooie lange afdronk.

De sherry invloed is duidelijk aanwezig maar zeker niet te overheersend. Ten opzichte van de Signatory Vintage botteling waar ik het eerder over heb gehad wint deze het absoluut. Voor mij 87 punten waard.

2 gedachten over “Linkwood 2009, Cask2Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *