Clynelish 2008, gebotteld voor Slijterij Bams

door | november 11, 2020

Untitled

De Clynelish die gebotteld werd voor Slijterij Bams in Maastricht had ik al eens eerder geproefd (in de winkel) maar deze was toen al lang niet meer te koop. Van meerdere liefhebbers had ik al begrepen dat het een zeer mooie Clynelish betrof en toen de kans zich voordeed deze te ruilen tegen een vergelijkbare hoeveelheid van een door Gordon & MacPhail gebottelde Ledaig hoefde ik dus niet lang na te denken.


Toen Peter en ik laatst in de trein stapten om de Whiskybase Gathering te bezoeken, had ik een sampletje van deze fles meegenomen voor onderweg. Dat was een heerlijk opwarmertje voor de rest van die middag. Het was er echter niet de plaats of tijd naar om er een review van te doen. De eerste zaterdagavond van 2018, een documentaire over The Eagles op Netflix aan en dan een lekker glaasje inschenken. Dat is een stuk beter voor het serieus proeven van de whisky.

Slijterij Bams is al meer dan 100 jaar een begrip in Maastricht. Al sinds 1901 huist de drankenshop aan de Markt in Limburgse hoofdstad. Het familiebedrijf brengt zo af en toe een eigen botteling van een whisky uit en dat gebeurde dus ook met deze Clynelish. De spirit werd gedistilleerd in maart 2008. Een Bourbon barrel met nummer 800024 werd ermee gevuld. De familie Bams kocht dit vat en in juli 2015 werd overgegaan tot botteling. Dit leverde 240 flessen op met een alcoholpercentage van 47,8%. 

  • Neus: Fruitige tonen van appel, peer en banaan lossen elkaar af. Een vleugje vanille, bij vlagen ook caramel
  • Smaak: Verrassend vol en romig voor de jonge leeftijd. Ook hier weer de fruittonen met het vanillerandje
  • Afdronk: Mooi van lengte waarbij met name de smaak van een zoet appeltje lekker lang aanwezig blijft.

Misschien kan ik nog twee kleine drammetjes uit de fles halen. Nog twee keer genieten van deze mooie whisky.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *