Wijnhuis Oss zet Claxton’s op het schap

door | september 6, 2021

In de afgelopen jaren heb ik mijn enthousiasme over Claxton’s niet onder stoelen of banken gestoken. Al diverse bottelingen hebben in mijn kast gestaan en nog meer hebben er inmiddels al in een blog op de website gestaan. Ik heb dan ook al vaker aangegeven bij Wijnhuis Oss dat deze bottelaar een mooie aanvulling zou kunnen zijn op het whiskyaanbod voor Oss en (de wijde) omgeving. Nu gaat het er dan van komen!

Claxton’s Spirits, zoals het bedrijf eigenlijk heet, is nog een jonge speler in de markt van de onafhankelijke bottelaars. Zeker als je kijkt naar collega bottelaars als Cadenhead en Gordon & MacPhail. Van origine is het een bedrijf dat is ontstaan uit een gezamenlijke hobby van Jack Hoose en Graeme Claxton. Beiden kochten zo af en to een vat whisky voor privé bottelingen. Samen gingen ze voor de stat van een nieuw bedrijf en in 2016 resulteerde dat in de eerste Single Cask bottelingen.

Het hoofdkantoor van Claxton’s Spirits staat in Engeland, North Yorkshire om precies te zijn. Dit is niet handig als je de whisky vanuit Schotland wil importeren en na eerst wat jaren van groei en opbouw van kapitaal is inmiddels in Dalswinton (in het zuiden van Schotland) een estate aangekocht waar de eigen voorraad aan whisky ligt te rijpen en te wachten op botteling.

Foto Claxtonsspirits.com

Inmiddels heeft Claxton’s naast de singlecask bottelingen, in de kenmerkende hoekige flessen, een nieuwe serie op de markt gebracht. De Exploration serie wordt gebotteld op 50% in plaats van op vatsterkte zoals bij de Singlecask serie gebruikelijk is. De introductie van de flessen zal plaats gaan vinden op zaterdag 18 september. Vanaf die datum zal er een aantal flessen van beide series op het schap staan maar ben er snel bij want alles heeft maar een beperkte beschikbaarheid!

Ben je geïnteresseerd om meer te lezen over ónze ervaringen met Claxton’s Spirits? Gebruik dan vooral even de zoekfunctie en wie weet, zien we je daarna terug bij Wijnhuis Oss als jij een mooie fles komt aanschaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *